Förlängningsseger mot Leksand
Publicerad: 2018-11-06

Det blev seger med 2-1 efter förlängning efter två mål av Jacob Andersson

I en öppen och chansrik förstaperiod var det Björklöven som började bäst. Kedjan med Stål-Lyrenäs, Petersson och Granlund skapade ett par lägen redan i inledningen. Leksand stack emellan med ett stolpskott av Daniel Gunnarsson och med ett öppet läge för Thomas Valkvae-Olsen.

Lagen fick varsin chans att spela numerärt överläge utan att lyckas sätta dit pucken. Björklöven hade fler öppna lägen med fullt manskap på isen och Sebastian Selin, Emil Lundberg och Jacob Stenqvist var alla nära att öppna målkontot men utan att kunna överlista Axel Brage i bortamålet. Skotten i den mållösa förstaperioden 7-11.

Mattias Granlund fick iväg ett farligt skott direkt efter en tekning i inledningen av andra perioden men Brage räddade åter. Leksand fick chansen till sitt andra numerära överläge när Alexander Hellström utvisades 2.17 in i perioden. Oscar Masiello kunde hålla nollan intakt med bra hjälp av sitt försvar. När Lucas Nordsäter utvisades för bortalaget fick Björklöven motsvarande chans till spel med en man mer på isen. Axel Brage kunde också han freda sitt mål från påhälsning och 0-0 stod sig.

Den andra halvan av perioden bjöd på spel i hög fart och halvchanser åt båda håll. Björklöven var nära då man skapade ett två mot ett läge där Jacob Petersson avslutade. Björklöven fick avsluta perioden i spel fem mot fyra men under utvisningens första 1.30 kunde man inte sätta dit pucken. Skotten i den mållösa andraperioden 8-5.

Det tog bara 37 sekunder i tredje perioden innan målnollan spräcktes. Jacob Andersson skickade in pucken från blålinjen och den ändrade riktning via en försvarares klubba och ställde Brage i bortamålet. Björklöven hade en bra period efter målet och Alexander Wiklund var nära att utöka ledningen. Leksand var inte ofarligt och Thomas Valkvae-Olsen och Johan Porsberger hade varsitt bra läge. Tor Immo kom också i ett fint läge från vänsterkanten men Oscar Masiello räddade.

Med sex minuter kvar av tredje perioden kunde Leksand under en avvaktande utvisning sätta 1-1. Axel Bergkvists puck från högersargen gick via Simon Åkerströms skridsko förbi Masiello. Trots lägen för båda lagen gick matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 9-14.

Björklöven vann tekningen i förlängningen och Jacob Andersson fick pucken av Sebastian Selin. Anderssons handledsskott satt i Axel Brages högra kryss och tvåpoängaren säkrades redan tio sekunder in i förlängningen. Skotten totalt 25-30.

Nu väntar en dryg veckas matchuppehåll innan det åter är dags för hemmamatch onsdagen den 14 november då Almtuna besöker A3 Arena. Biljetter köper du som vanligt här.