Inför matcherna mot Luleå
Publicerad: 2018-12-01

Björklövens damlag spelar dubbla matcher mot Luleå i helgen

Det väntar dubbelmöten i DamEttan Norra i helgen. Björklöven spelar dubbla bortamatcher mot Luleå och konkurrenten i jakten på kvalplatsen till SDHL Skellefteå möter Modo på hemmais två gånger. Tre poäng med en match mer spelad skiljer till Björklövens fördel inför helgen när man hunnit halvvägs in i serien.

Björklöven kommer från två viktiga uddamålssegrar då man förra helgen besegrade Modo och helgen dessförinnan vann derbyt mot Skellefteå. Lore Baudrit är poängbäst med sina 26 poäng på åtta matcher. Målbäst är Victoria Olofsson med 12 fullträffar men det är hårt i målligetoppen. Baudrit och Lina Hedlund har gjort elva mål var och Elin Benn har gjort tio. Margaux Mameri har en imponerande räddningsprocent på dryga 95. Kristina Simnova debuterade senast men blev poänglös. Betty Jouanny har anslutit till laget och hon förväntas debutera i helgen. Björklöven har gjort sex mål i powerplay  med en effektivitet på dryga 20 %. I boxplay har det blivit fem insläppta och 77 % av de  utvisningar man drabbas av reder man ut utan baklängesmål.

I Luleå är det Christa Alanko som är poängbäst med åtta poäng på sex matcher. Luleå har gjort fyra mål powerplay (15 % i effektivitet) och släppt in nio mål i boxplay (ca 74 % i uppklarade utvisningar).

Björklövens sportchef Tom Heikka ger sin syn på läget i laget:

- Läget i laget är bra med en stark träningsvecka bakom oss. Vi har tränat en hel del taktiska moment och special teams, något som blir allt viktigare ju mer vi möter och lär känna de andra lagen i serien. Att först Kristina Simnova och nu Betty Jouanny anslutit till laget har även gett oss en ökad konkurrenssituation och tillfört mer spets till laget. Vi har tidigare haft lätt mot Luleå men det är ointressant då de ställer upp med lite olika lag från gång till gång så vi måste definitivt behålla ödmjukheten och vara påkopplade från start, säger Heikka.

Tränare Peter Lundström ser fram mot helgens matcher.

- Vi har vunnit de tre tidigare matcherna mot Luleå men vi har pratat i veckan om att vi kommer att få möta tuffare motstånd i helgen. Serien börjar verkligen dra ihop sig är så jämn som jag förväntat mig. Betty Jouanny har kommit in bra i laget och det ska bli spännande att se vad hon kan bidra med nu när hon är med i match. Annars har vi haft lite turbulent på backsidan i veckan med sjukdomar och lättare skador men det ser bättre ut inför helgen, säger Lundström.

Saknas gör Alma Vinnervik (personliga skäl), Irma Ekdahl (skadad) och Elin Nilsson (sjuk). 

Laget reser till Luleå på lördagmorgonen och bor kvar till efter söndagens match. Matchen idag startar klockan 12.15 och morgondagens möte klockan 12.00. Båda matcherna spelas i Coop Norrbotten Arena.

Henrik Lundh