Förlust i första finalen
Publicerad: 2022-04-23
Det blev förlust i kvällens match mot HV71

Efter en jämn matchinledning kunde HV71 ta ledningen genom två snabba mål. Claes Endre lämnade målet och gav plats för Joona Voutilainen redan efter dryga sju minuters spel. När Björklöven fick Charles David Beaudoin utvisad tog det bara 16 sekunder innan Fredrik Forsberg utökade hemmalagets ledning till 3-0.. Björklöven replikerade genom en reduceringspuck från Alexander Wiklund. Tyler Kelleher hann återställa hemmalagets tremålsförsprång innan periodens slut. Skotten i perioden 19-7.

Björklöven jämnade ut spelet i mittperioden och var också nära en reducering under fyra minuters spel fem mot fyra. Mittperiodens enda mål gjorde dock hemmalaget då Tyler Kelleher hittade rätt för andra gången för kvällen. Skotten 9-8.

Den tredje periioden såg länge ut att bli mållös men när Björklöven plockade ut Joona Voutilainen för en extra utespelare kunde istället HV71 sätta pucken i tom bur och fastställa slutresultatet till 6-1. Skotten i perioden 8-7, totalt 36-22.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Finalmatch två spelas också den i Jönköping nu på måndag.