Ny snöplig förlust
Publicerad: 2019-01-19

Det blev en ny övertidsförlust för Björklöven

Björklövens skapade redan i matchinledningen ett bra läge då David Lindquist hittade Sebastian Selin men Christoffer Rifalk i Oskarshamnsmålet klarade Selins friläge. Oskarshamn fick med sig ett powerplay fyra minuter in i inledningsperioden men man lyckades inte skapa särskilt mycket under utvisningen. Kort före periodens powerbreak sköt August Tornberg i bra skottläge och den lösa pucken kunde sånär tryckas över Rifalks mållinje.

Sekunderna efter Oskarshamn rett ut sitt första boxplay bjöd Jacob Peterson på några snabba dragningar och ett skott i nättaket. Det var Björklöven som skapade mest efter sitt ledningsmål och Sebastian Selin var nära utökad ledning efter en retur. Skotten i första perioden 10-8.

Oskarshamn kvitterade omgående i den andra perioden då Janne Kivilahti fick ett friläge från halva plan och avslutade iskallt. Björklöven kunde med två mål inom åtta sekunder göra både 2-1 och 3-1. Först var det Fredric Andersson som i ett två mot ett läge valde att avsluta själv. Pucken slank in under armen på Rifalk. 3-1 kom i ett flygande anfall då Jacob Andersson satte ett hårt slagskott i nät. Oskarshamn skiftade målvakt och Adam Åhman löste av Christoffer Rifalk.

Björklöven kunde så när utnyttja ett powerplay då Emil Lundbergs styrning gick tätt utanför Åhmans stolpe. De båda lagen hade därefter flera chanser att öka på sin målskörd men det dröjde till 17 sekunder före periodens slut innan Oskarshamn fick utdelning. Nicklas Heinerö styrde elegant in Jesper Dahlroths skottpassning. Skotten i andra perioden 11-16.

Mattias Sointu kunde med sitt första mål i Oskarshamnströjan sätta 3-3 fyra minuter in i tredje perioden. Efter målet fortsatte Oskarshamn att trycka på och Björklöven hade svårt att skapa klara chanser. Spelet jämnades ut en bit in i perioden och det fanns chanser till ett avgörande åt båda håll. Fredric Andersson hade ett par bra skottlägen mitt i slottet men utan att få dit pucken. Matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 11-9.

David Lindquist bjöd på en bra uppåkning i inledningen av förlängningen men istället för hemmaavgörande gick segern till Oskarshamn. Joakim Hillding kunde på en retur sätta pucken i nät efter att Oskarshamn fått flera chanser framför Mattias Pettersson. Skotten i förlängningen 1-2, totalt 33-35.

Nästa match för Björklöven spelas på onsdag då Pantern på bortais väntar.