Inför matchen mot Haninge Anchors HC
Publicerad: 2017-03-04

Om knappt en halvtimme spelar Björklöven sin första hemmamatch i kvalet till SDHL. Löven möter Haninge som även de har förlorat sina två första matcher. Björklövens lag är i stort sett ofrändrat sedan förra helgen. Så här säger Maria Swärdsudd inför matchen.

Vad vet ni om Haninge?

- Jag har gått igenom statistik på laget, poängliga och formationer. Sedan har de spelat väldigt jämt ändå mot SDE HF, och Göteborg så det kan nog blir nog en tuff och fysisk match. De brukar vara ganska orörliga, så vi måste hitta vår fart för att komma runt dem. Det är A och O för oss idag. 

Vad tar du med dig från förra helgen till idag och imorgon?

- Jag håller fast vid att vi spelade bra hockey. Vi släpper lite i defensiv zon. Vi låter oss inte spela vårt spel. Men jag har inte tänkt så mycket på matcherna i veckan. Utan jag la upp träningen i veckan utifrån matcherna, men efter det har jag släppt dem. 

Vad har ni fokuserat på den här veckan?? 

- Att komma med fart och att våga ligga högt och nära i försvars zon, för att få stop på dem. Och i anfalls zon stressa backarna, inte ge backarna så mycket tid, att tillexempel få upp farten.

Har det skett några ändringar i truppen från förra helgen?

- Ottilia är sjuk, så där blir det en förändring men i övrigt är truppen ungefär densamma. Det var bra tryck igår på herrarnas match och det tar vi med oss idag! Kul med hemmapremiär! 

Hur slutar matchen?

- Det blir en jämn match, men jag tippar på 3-2 till oss.

Jenny Kejerhag