Fagervall: "Otroligt lugn känsla i målet"
Publicerad: 2019-11-13
Joakim Fagervall analyserar kvällens vinst mot Tingsryd

-Tingsryd hade sina lägen i första perioden men gör inte mål på dem. Det finns bra delar där men det känns lite som att vi går i deras fälla. Vi öppnar upp mitten så att de får spela sig igenom till ett par möjligheter. Som tur var har vi en glödhet Mattias Pettersson där bak som löser det på ett bra sätt.

-I andra perioden blir vi mer täta och blir svårspelade. Efter det att vi gör första målet känns det som att vi har ganska bra kontroll på matchen. Känns skönt att göra lite 5 mot 5 mål och fortsätta hålla tätt i boxplay.

-Även i den tredje perioden får Tingsryd väldigt lite att spela på. Vi styr tredje perioden på ett bra och smart sätt. Det blir en väldigt stabil insats till slut.

Det blev lite insläppta mål förra matchen mot Vita Hästen. Vad är det som gör att ni håller nollan ikväll?

-Det är ett annat lag vi möter idag och det går inte att jämföra de två lag vi mött de senaste två matcherna. Jag tycker inte att det ena laget är sämre än det andra utan de spelar olika typer av ishockey. Ibland släpper man in något mål men på bortaplan har vi släppt in 11 mål på 10 matcher. Vi är väldigt målsnåla och i en sån här match är det viktigt att hålla tätt i första perioden. Jag tror att det oftast är så Tingsryd vinner sina matcher, genom att skölja över sina motståndare i första perioden.

Är det några spelare som förtjänar ett omnämnande efter kvällens match?

-Jag tycker att August Tornberg kommer upp och gör en riktigt bra match liksom Tyler Vesel som är bra igen. Han är solid i sitt spel hela tiden och spelar smart. Det var ett tag sedan Mattias Pettersson spelade match men han går in och spelar stort och ger oss en trygghet. Det var en otroligt lugn känsla i målet.

Mikael Kassman