Förlust mot Modo
Publicerad: 2020-01-24
Björklöven förlorade mot Modo i kvällens match i DamEttan Norra

Trots två numerära överlägen i den första perioden lyckades Björklöven inte få utdelning och ta ledningen i kvällens match mot Modo. Skotten i den mållösa förstaperioden slutade 7-9 i bortalaget Modos favör.

Wilma Wernblom spräckte målnollan då hon satte 0-1 7.37 in i den andra perioden. Det var mycket Modo i mittenperioden men Andrea Lettrichova lyckades med bra målvaktsspel hålla målet fritt från ytterligare påhälsning. Skotten i andra perioden 4-19.

Björklöven kvitterade till 1-1 i inledningen av den tredje perioden då Ida Isaksson hittade rätt. Modo kunde återta ledningen då interna poängligaledaren Agata Sarnovska satte pucken i nät. Wilma Wernblom kunde med sitt andra mål för matchen göra 1-3 i powerplay halvvägs in i tredje perioden. Trots en stark forcering i slutet av matchen kom inte Björklöven närmare utan slutresultatet skrevs till 1-3. Skotten i tredje perioden 13-10, totalt 24-38.

Lagen möts imorgon igen men då med Modo som hemmalag.