Segerraden bruten
Publicerad: 2021-12-08
Det blev förlust med 3-0 mot HV71

Björklöven startade kvällens bortamatch mot HV71 piggt och man skapade ett par halvchanser omgående. Dryga fem minuter in i första perioden kunde dock hemmalaget sätta 1-0 då Pontus Netterberg tryckte in en retur. Lagen fick därefter varsitt försök att spela fem mot fyra utan att få målmässig utdelning. HV71 var det lag som stod för det mesta av spelet under periodens andra halva men Joona Voutilainen stod emot i Björklövenmålet. Skotten 12-6.

Den tidigare Björklövenspelaren Daniel Norbe kunde sätta 2-0 i andra periodens inledning. Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på och Björklöven fick ägna sig åt kontringar. Alex Hutchings var nära att sätta en retur och i sekvensen efter målchansen fick Björklöven med sig ett powerplay som dock blev resultatlöst. Skotten i mittenperioden 14-9.

Trots kort om spelare gjorde Björklöven ett tappert försökt att ta sig närmare i målprotokollet. Man kom ut med bra fart och hade ett par lägen framför Filip Larsson i hemmamålet. När Björklöven drabbades av en utvisning var det Björklöven som så när kunde reducera då Fredric Andersson avslutade en kontring. HV71 hann med att missa ett öppet mål innan Alex Hutchings prickade ribban. Någon reducering blev det inte utan istället kunde HV71 definitivt punktera tillställningen med 3-0 i tom bur. Skotten i tredje perioden 11-12, totalt 37-27.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på fredag då Troja-Ljungby väntar.