Inför matchen mot Kristianstad
Publicerad: 2020-02-07
Ikväll väntar Kristianstad i ett fullsatt A3 Arena

Björklöven kommer till kvällens utsålda ”enkronasmatch” efter en övertidsseger mot Almtuna på bortais i senaste omgången. Justin Crandall satte segermålet halvminuten in i förlängningen. Kristianstad tappade en ledning med 2-0 mot Västervik till förlust 2-3 i sin senaste match.

Serieledande Björklöven är i och med de två poängen senast nu uppe på tresiffrigt antal poäng efter 43 omgångar. 56 poängen har spelats in i A3 Arena under de 21 matcher man hittills spelat på hemmaplan.

Kristianstad ligger i nuläget på negativ kvaplats med 44 poäng. Man har fem poäng upp till Almtuna ovanför strecket. Hälften av poängen har man tagit på bortais.

Björklöven och Kristianstad möts ikväll för fjärde gången den här säsongen. Kristianstad vann första mötet på hemmais med 2-1 efter en vändning i sista perioden. Björklöven fick revansch i Umeå med en seger 3-1 efter att Zach Palmquist gjort sitt första mål i den gröngula tröjan. Det tredje mötet strax före jul slutade med en uddamålsseger för Björklöven.

Alex Hutchings noterades för en assist senast och totalt har det blivit 41 poäng, vilket redan överträffat hans högstanotering i HockeyAllsvenskan från förra säsongen. Justin Crandall avgjorde i förlängningen mot Almtuna och han följer Hutchings i den interna poängligan med sina 37 poäng varav 16 mål. Med 16 mål är han också delat målbäst med Alexander Wiklund.

Backen Amil Krupic har gjort flest poäng i Kristianstad med totalt 28 (4+24). Fredrik Hansson följer poägen bakom. Flest mål har Anton Heikkinen med tretton fullträffar.

Oliver Larsen (landslagsuppdrag) och Hardy Häman-Aktell (skada) saknas.

Björklövens lag:

30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper

24 Ludvig Stenvall – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg - 8 Alexander Deilert

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 96 Pontus Andreasson

Extraspelare: 53 Lukas Ericsson och 19 Kristoffer Söder

Nedsläppt ikväll klockan 19.00. Kvällens match är slutsåld så kom i god tid för att underlätta insläppen! Glömt inte bort möjligheten att köpa ”Spurtkortet” för att säkra biljetter till kommande hemmamatcher. Information om ”Spurtkortet” hittar du här.

Henrik Lundh