Inför matchen mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-03-20
Ikväll inleds nästa steg i kvalet mot J20-superelit

Björklöven tog hem seriesegern i J20 Elit Norra och i det efterföljande slutspelet vann man samtliga sex matcher.Segern i slutspelsserien tog laget till nästa steg i kvalet mot J20-superelit och i kväll inleds mötet i bäst av tre matcher mot BIK Karlskoga med match i A3 Arena. Returmöte väntar i Karlskoga på fredag och en eventuell tredje och avgörande match spelas också den i Karlskoga på lördag. Huddinge och Halmstad möts i den andra matchserien. Vinnarna når en match mot antingen Timrå eller Mora där vinnarna föräras en plats i J20-superelit 19/20.

I Björklövens lag återfinns Emil Norberg med meriter från HockeyAllsvenskan. Norberg gjorde hela 12 poäng (7+5) på de fem matcher han spelade i slutspelsserien. Med det vann han slutspelsseriens poängliga överlägset. Lagkamraterna Robin Johansson och William Magnusson följde bakom med nio poäng vardera. Magnusson, som vann poängligan i grundserien och som också fått testa på spel i HockeyAllsvenskan, skadades i näst sista omgången av slutspelsserien och missade avslutningen mot Östersund men han förväntas vara spelklar igen ikväll. Magnusson har bildat en fruktad kedja med Emil Norberg och Björn Gabrielsson. En annan nyckelspelare i Björklöven är målvakten Dennis Westergård.

Hindret som står emellan Björklöven och ett möte med Timrå eller Mora om en plats i nästa års superelit är BIK Karlskoga. Karlskoga vann J20 Elit väst hela 27 poäng före Grums. Anton Krigsman bäste poängplockare i Karlskoga och i hela västserien. 50 poäng på 28 matcher blev det. Västserien spelade slutspel i form av semifinal och final och BIK Karlskoga inledde med att betvinga Valbo i två raka matcher. I finalen besegrade man Grums, också det i två raka matcher.

BIK Karlskoga har under året haft en handfull juniorspelare som testat på spel i HockeyAllsvenskan. Målvakten Olle Eriksson Ek är den kanske den mest meriterade spelaren som har åldern för att också spela J20. Eriksson Ek stod 16 grundseriematcher i HockeyAllsvenskan. Vidare finns store backen Joshua Karlsson, David Lilja och Oskar Bäck med meriter från HockeyAllsvenskan tillgängliga för spel i J20. Bäck noterades för hela 20 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i A3 Arena. Kom och stöd Björklövens J20-killar. Fri entré gäller.

Henrik Lundh