Derbyseger mot Skellefteå
Publicerad: 2019-12-08
Björklövens damer vann dagens derby mot Skellefteå m

Björklöven hade förlorat de tidigare matcherna mot Skellefteå men nu gav man det innan dagens match obeserade laget dess första förlust.

Björklövens slovakiska landslagsspelare Radka Trebulova blev den som inledde målfabrikationen den här aftonen när hon gjorde 1-0 efter 9.31. Skellefte kan dock kvittera ett par minuter senare.

Knappt fem minuter in på den andra perioden tar Björklöven återigen ledningen, målskytt den här gången Lina Hedlund. Skellefteå kvitterar dock drygt 14 minuter in på perioden. Periodens sista minut skulle bli en lyckominut för Björklöven. Först gör Radka Trebulova sitt andra mål för matchen och med bara 14 sekunder kvar av perioden gör Ingrid Levin 4-2.

Skellefteå lyckas reducera till 4-3 i den tredje periodens slutdel men Björklöven håller undan till seger.

-Det känns oerhört skönt att vi äntligen fick utdelning. Vi har successivt spelat bättre och bättre under de sista matcherna men inte riktigt fått ihop det över 60 minuter. Även om vi blev lite passiva i tredje perioden så tycker jag att vi jobbat ihop till den här vinsten. Jag tycker att många spelare kliver fram och gör fina insatser. Det är också roligt att Radka Trebulova äntligen fick näta i Björklöventröjan, samt att våra juniorer visar att de håller på den här nivån, sa en mycket nöjd Tommy Henriksson efter matchen.