Lundberg: "Vara med och leda Björklöven framåt"

27 juli 2018 15:00

Emil Lundberg är klar för en återkomst till Björklöven och han ansluter till laget när de återsamlas till veckan


– Det känns fantastiskt bra att det äntligen är klart och det känns lite som att komma hem. Jag har haft mitt bästa hockeyår på seniornivå i Umeå och Björklöven. Jag vet vad jag får i Björklöven och jag känner till staden och klubben och några av grabbarna som är där. Det ska bli fantastiskt roligt att få komma upp till Umeå och hjälpa klubben till nya mål.

Vad ser du för mål för Björklöven?

– Först och främst ska vi vara uppe i toppen av serien och kriga om kvalplatserna. Jag har inte varit med och pratat med laget om målsättning men personligen så känner jag om man ser på laget att vi ska vara däruppe och slåss om platserna. Sen är det såklart mycket som ska klaffa för att man ska lyckas ta sig hela vägen och gå upp och att man har en bra
form där i slutet när det gäller att vara som bäst. Det är där jag ser att Björklöven ska vara och det är därför jag vill vara med på den här resan. Björklöven är någon annanstans än när jag var där senast och det ska bli kul det här!

Hur många bekanta är det kvar sedan senast?

– Från det laget är det inte så jättemånga kvar men Acke Hellström är tillbaka och jag känner lite killar i laget ändå. Fredric Andersson och jag har förflutet i Södertälje och vi har spelat tillsammans där och känner varandra
väldigt bra. Sen finns det ett par gamla Karlskronaspelare i Björklöven som Söder och Wiklund som jag känner väl. Messy Jonsson känner jag också sedan tidigare.

Hur har du förberett dig inför säsongen när du inte haft något lag att träna med?

– Vi har varit ett gäng i Södertälje som har kört ihop under hela sommaren. Bland annat har jag tränat med Dragan Umicevic, Tim Heed, Lukas Kihlström och Jonas Engström. Det är framförallt vi som kört ihop och min lillebror Linus. Efter förra säsongens avslut har det varit skönt att få landa lite på hemmaplan innan man tog nya tag med ny energi. Det känns som att jag är i bra form och att jag är redo att gå på is och sätta igång med den sortens träning.

Vad tänker du kring att få möta Lövenfansen igen?

– Det ska bli jättekul och jag hade som sagt en otroligt bra tid i Björklöven senast. Fansen är helt grymma i Umeå och hela staden är en hockeystad. Jag hoppas att de har lika bra minnen av mig som jag har av dem. Det blev ett litet jobbigt avslut för mig personligen i Björklöven senast där jag fick ta ett av de jobbigaste valen jag gjort hittills i hockeykarriären. Jag hoppas att jag kan fortsätta det jag påbörjade i Björklöven och fortsätta spela en ännu bättre hockey än då för att jag tycker att jag är en bättre hockeyspelare nu. Förhoppningsvis kan jag bidra med ännu mer saker nu än jag gjorde då och vara med och leda Björklöven framåt.

Vad har du för personliga mål?

– Det är klart att man har lite personliga mål där jag som sagt framförallt vill vara med och leda Björklöven både på och utanför isen. På isen vill jag vara en offensiv spelare och leda laget framåt. Jag ska försöka kriga för att vara med i de viktiga lägena och verkligen leverera offensivt i vårt lag. Det är där jag ser mig och senast jag var i Björklöven gjorde jag det och det hoppas jag kunna forsätta med. Samtidigt tycker jag att jag utvecklat mitt spel mer nu på seniornivå. Förut tycker jag att jag var en spelare som mest bara stod
framför mål och var en bra målskytt. Tycker att jag utvecklat mitt passningsspel och att jag har breddat på mina offensiva kvaliteér och hoppas få ut det i Björklöven och att jag ska kunna göra mina kedjekamrater bra.

Men du vet fortfarande var five-hole finns?

– Haha, ja precis så några mer five-hole blir det.