Löven vann målrik tillställning
Publicerad: 2018-11-25

Söndagens match blev målglad och dramatisk, där Västerås hämtade upp 4-1 till 4-4, men sedan kunde Björklöven avgöra sent till 5-4.

Björklöven inledde matchen klart piggast. Redan efter 40 sekunder fick hemmalaget ett jätteläge att ta ledningen när Alexander Wiklund grävde fram en retur till Jacob Peterson som dock drog pucken utanför. Löven spelade med hög fart under skridskorna och det snabba anfallsspelet var flera gånger nära att ge resultat, men Dahlbom i bortamålet lyckades freda sin kasse.

Efter drygt halva perioden fick hemmalaget chansen i fem mot fyra. Inledningsvis såg det inte ut att leda till något, men i slutet av powerplayet lyckades man skapa tryck, och i sista sekunden av det numerära överläget sköt Simon Åkerström ett skott som Wiklund snyggt styrde in till 1-0. Västerås spelade upp sig efter målet, men det var fortfarande Löven som skapade de vassaste målchanserna. I slutet åkte hemmalaget ut två minuter för sex man på isen, men lyckades hålla tätt trots hårt Västeråstryck.

Den andra perioden var bara drygt två och en halv månad gammal när Björklöven vände spelet snabbt. August Tornberg hittade en lång passning till Messy Jonsson som serverade Mattias Granlund på andra kanten. Fri med målvakten gjorde han inga misstag när han placerade in pucken vid den bortre stolpen till 2-0. Två minuter senare tog Västerås timeout. Men det var fortfarande Björklöven som styrde och ställde i matchen. Först städade de undan ett numerärt underläge när Jacob Peterson satt utvisad. Halvminuten senare trampade samme Peterson in i anfallszonen och snärtade upp pucken i målvaktens vänstra kryss.

Men Västerås skulle också komma med i målprotokollet när Gustav Lindberg trampade sig loss på kanten och satte pucken högt vid Masiellos högra stolpe. Det hann gå tre minuter, sedan fick de grönklädda chansen i numerärt överläge. Då small det efter bara sju sekunder. Sebastian Selin fick tid att sikta in sig från den högra tekningscirkeln och satte pucken precis ovanför benskyddet och in vid den bortre stolpen bakom Dahlbom, 4-1 till hemmalaget. Västerås tänkte däremot inte ge upp redan, utan istället smällde Jonas Liwing in ett rungande direktskott via ribban till 4-2 med mindre än tre minuter kvar på perioden.

Björklöven radade sedan upp målchanser i början av den tredje perioden. Peterson fick ett friläge som räddades, Tornberg fick helt fritt vid ena tekningscirkeln senare i samma anfall och bara någon minut senare var det Emil Lundbergs tur att få ett jätteläge men skottet utanför. Istället skapade Västerås nerv i matchen med ännu en reducering efter att Björklöven slarvat med pucken i den egna zonen. Detta efter halva den tredje perioden. Och med 16.38 på matchklockan kvitterade bortalaget tillställningen genom Jimmie Jansson.

Men varken dramatiken eller målkavalkaden var över där. Björklöven ordnade omgående en tekning i anfallszonen, som Fredric Andersson vann bak till Emil Lundberg som tog skott. Returen lyckades kapten Andersson gräva fram och trycka in till publikens stora glädje.

Västerås plockade ut sin målvakt i slutminuterna och tryckte på för ännu en kvittering och hade några puckar som studsade farligt runt hemmamålet, men Björklöven kunde hålla undan och ta alla tre poängen i söndags-sammandrabbningen.