Beslutet: tomma läktare i finalen
Publicerad: 2020-03-11
Regeringen har på grund av den snabba spridningen av det nya coronaviruset beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation och stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer

Björklöven och Modo, som just nu gör upp i den Hockeyallsvenska finalen, har i samråd med Hockeyallsvenskan därför beslutat att kommande finalmatcher ska spelas inför tomma läktare.

– Detta gäller från och med torsdagens match i Örnsköldsvik. De enda som får tillträde till arenorna är de som har arbetsuppgifter kopplade till matcherna, säger Anders Blomberg, vd på Björklöven och fortsätter: – Det är tråkigt att vi inte får göra upp inför fullsatta läktare, något vi längtat efter och drömt om länge. Det blir också en ekonomisk smäll, givetvis, men samtidigt går hälsan och omtanken om varandra först. Vi måste göra det vi kan för att få stopp på smittspridningen.

Om du köpt biljett till matchen i A3 Arena på lördag kommer du att kunna återlösa den och få tillbaka den summa du lagt ut.

– Samtidigt vill vi ge de som vill stötta oss lite extra i den här knepiga situationen möjligheten att bidra till klubben för uteblivna biljettintäkter. Vi hade hoppats kunna göra en bra ekonomisk vinst i slutspelet, men nu ser de chanserna ut att försvinna. Jag hoppas att det finns en uppslutning runt Björklöven som gör att vi ändå, i slutändan, kan nå ett bra resultat, berättar Anders Blomberg.

Önskar du få återbetalning för lördagens match mailar du [email protected] och anger ditt ordernummer samt namn på bokningen senast lördag 14/3 kl 18:00.

– Det är det som gäller nu. Vi går snabbt ut med information när vi har den, och uppdaterar webbplatsen fortlöpande. Vi tar detta timme för timme och dag för dag och ser hur allt utvecklar sig. Jag kan i dagsläget inte se längre än till lördag. Vad som händer därefter – om vi kommer att spela inför publik framöver eller inte – får vi återkomma om. Som läget är nu kommer vi löpande uppdatera hemsidan med den information vi har.

– Jag hade hoppats kunna ge gladare besked, våra besökares, personals och samarbetspartners hälsa är alltid vår högsta prioritet när vi genomför ett arrangemang.

Mikael Kassman