Fullsatt och storseger
Publicerad: 2020-01-17
Det blev till slut hela 7-2 när Björklöven besegrade Timrå i A3 Arena ikväll

Inför fullsatta läktare startade matchen upp i ett högt tempo. August Tornberg med ett läge för hemmalaget och Erik Walli Walterholm med en chans för Timrå. Lagen fick därefter chansen till varsitt powerplay utan målmässig utdelning.

Utdelning fick Björklöven istället efter dryga åtta minuter då Fredric Weigel hittade Emil Lundberg i en spelvändning. Lundberg styrde elegant in ledningspucken.

Björklöven kunde också utöka till 2-0 femton minuter in i perioden då David Lindquist spelade fram Kristoffer Söder som fick iväg ett jätteskott via ribban och in. Timrå reducerade till 2-1 genom Timrås skyttekung Jonathan Dahlén som fick tag i en retur i spel fem mot fyra. Samme Dahlén gjorde 2-2 40 sekunder senare direkt efter en tekningsvinst från Albin Lundin. Björklöven fick avsluta perioden i powerplay och producerade några bra lägen utan att sätta ledningspucken. Skotten i perioden 18-7.

Björklöven inledde andra periodens starkt och Victor Brattström fick visa prov på att han är en duktig målvakt vid ett par tillfällen. Närmast kom David Lindquist då han fick ett öppet mål för en kort sekund men skottet utanför.

När Björklöven fick sin andra chans att spela powerplay i perioden kunde Sebastian Selin raka in en retur efter skott från Zach Palmquist. Timrå hade en kvitteringspuck i nät men målet dömdes bort efter videogranskning för spelare i målgården. Perioden avslutades med spel i fyra mot fyra efter en intern uppgörelse mellan Brian Cooper och Erik Walli Waltherholm. Skotten 14-4.

Efter att Sebastian Selin bjudit Brian Cooper på ett friläge i periodinledningen och Victor Brattström gjort en jätteräddning var Timrå nära en kvittering. Jonathan Dahlén snappade upp en lös puck men lyckades inte få in den i den tomma buren.

Efter ett Timråmisstag spelade Alexander Wiklund fri Sebastian Selin som inte gjorde något misstag. Bara 38 sekunder senare var det dags igen då Björklöven bjöd på klapp-klapp-spel. Hardy Häman Aktell skottpassade till Tyler Vesel som gav Alex Hutchings öppet mål. Knappa två minuter sneare kom också 6-2 då David Lindquist spelade fram lagkapten Fredric Andersson som hittade nätet bakom Brattström.

Nio minuter in i perioden drabbades Timrå av ett matchstraff efter en knätackling från Jakob Ragnarsson på Sebastian Selin som fick utgå. I samband med matchstraffet fick också Alexander Hellström och Jeremy Boyce-Rotevall matchstraff för ett slagsmål.

Under det efterföljande powerplayspelet gjorde Tyler Vesel 7-2 efter ett hårt skott i Victor Brattströms högra kryss. Vesels mål visade sig bli matchens sista trots bland annat ett stolpskott från Alexander Wiklund och en elegant soloraid av Emil Berglund i Timrå. Skotten i tredje perioden 15-13, totalt 47-24.

För Björklövens del väntar bortamatch mot Mora på onsdag innan det är ny hemmamatch lördagen den 25 januari då Karlskrona gästar A3 Arena. Ett tips i all välmening är att redan nu säkra upp dina biljetter. Biljetter hittar du som vanligt här.