Segersviten bruten
Publicerad: 2020-02-25
Det blev en klar förlust mot Västervik i kvällens bortamatch

I en jämn matchinledning var det Björklöven som skapade de farligaste målchanserna. Emil Lundberg, Alex Hutchings och Axel Ottosson hade alla bra lägen för ett ledningsmål men utan utdelning.

Efter periodens powerbreak skapade Alex Hutchings först en chans där August Tornberg var nära på returen. Västervik kom därefter i en spelvändning två mot ett men Jacob Bjerselius skott räddades av Joe Cannata. Björklöven fick chansen att spela fem mot fyra men powerplayspelet lämnade en hel del övrigt att önska.

Med 2.30 kvar av perioden kunde Västervik ta ledningen då Anton Karlström blev frispelad från offensiv blålinje och inte gjorde något misstag mot Cannata. Västervik hade också ett par bra lägen till ytterligare mål direkt efter målet. Skotten i perioden 13-7.

Västervik kunde utöka sin ledning till 2-0 i spel fyra mot fyra fem minuter in i mittenperioden. Peter Krieger målskytt. Björklöven stack upp i något anfall efter målet och Alex Hutchings var nära en reducering men chanserna för Björklöven var ganska lätträknade.

Björklöven redde ut ett boxplay halvvägs in i perioden och fick därefter chansen att spela fem mot tre i en och en halv minut. Tyler Vesel kunde då sätta 2-1 och ge Björklöven målmässig kontakt.

Västervik återtog sin tvåmålsledning då Tim Wahlgren gjorde 3-1 när Västervik spelade fem mot fyra efter en utvisning på David Lindquist. Björklöven fick chansen att reducera i slutet av preioden då Oscar Pettersson utvisades men reduceringen uteblev. Skotten i andra perioden 16-10.

Axel Ottosson var nära att sätta en reduceringspuck i periodinledningen efter en fin uppåkning men utöver det var det ganska glest med klara reduceringslägen. Västervik spelade effektivt av perioden och stack också upp i farliga kontringar.

Andra halvan av perioden präglades av utvisningar, främst för Björklöven. Erik Ullman kunde göra 4-1 i spel fem mot tre och när Björklöven jagade mål drog man på sig en ytterligare utvisning då Justin Crandall fick ett tvåminutersstraff.

I tredje periodens slutsekunder kunde Alex Hutchings snygga till siffrorna i spel fem mot fyra. Skotten i tredje perioden 10-5, totalt 39-22.

För Björklövens del återstår tre matcher i grundserien. Nästa match spelas i A3 Arena mot Södertälje på fredag. Biljetter köper du som vanligt här.