Stål Lyrenäs: "Ingen kommer kunna ligga och slappa"

5 april 2019 16:00

Första träningsveckan inför säsongen 2019/2020 är avklarad för Björklöven. Oskar Stål Lyrenäs berättar om hur han upplevt den


Oskar Stål Lyrenäs återvände till Björklöven inför förra säsongen och på grund av en skada i december blev det bara 35 matcher under säsongen. Laget återsamlades för att inleda träningen inför nästa säsong i måndags och Oskar berättar om en vecka som gjort ont.

  • Det är som varje första vecka efter att man haft ledigt, tufft. Vi behöver komma igång och få fart på kropparna igen. Vi har kört lite styrka och jobbat med flåset efter tre veckors ledighet där vi återhämtat skallarna. Det är lite träningsvärk efter första veckan men det är så det ska vara. Nu ska vi komma ännu starkare och ännu bättre förberedda inför nästa säsong.

Under de tre veckornas ledighet har ändå Oskar hållit igång en del.

  • Ja, det är klart att man håller igång ändå en del. Vi är elitspelare och man kan inte slappna av helt även fast man ska vara ledig.

Självklart ville ingen i laget påbörja sommarträningen redan nu när det roligaste matcherna spelas.

  • Absolut inte! Ingen av oss ville starta sommarträningen redan nu. Vi hade velat spela matcher fortfarande men nu blev det som det blev och vi kan inte blicka bakåt. Nu ska vi titta framåt och verkligen göra allt i vår makt för att se till att inte ska bli en till säsong som som den senaste. Det får inte hända igen! Vi ska köra hårt och har en väldig revanschlust inför nästa säsong då vi ska visa att vi är ett bra hockeylag.

Sin egen säsong ser han på med blandade känslor där en skada störde den senare delen.

  • Jag tycker att jag tog kliv jämfört med tidigare säsonger och tycker att jag var på gång när jag fick en oturlig skada som blev ganska allvarlig. Tyvärr kom jag inte riktigt upp i den nivån jag hade innan skadan. Nu ska jag se till att bygga upp musklerna igen och se till att vara ännu bättre nästa säsong.

Just knäskadan gör att fokus på träningen kommer att ligga att få igen styrkan där.

  • Lite av musklerna försvann efter min skada, det gör att jag måste jobba upp musklerna runt knät igen. Jag ska se till att vara riktigt stark och redo när vi går på is igen.

Björklöven har ett antal spelare på kontrakt redan och dessutom tränar några juniorer med laget. Att man redan är så många på plats ser Oskar enbart som positivt.

  • Det är kul och det är roligare att träna i grupp. Man märker att det är ett otroligt driv i gruppen och att ingen är nöjd med säsongen som varit. Vi ska visa våra fans som stöttat oss att en säsong som den senaste, inte får upprepas. Vi ska verkligen göra allt den här sommarträningen för att komma så förberedda som vi bara kan.

Förra veckan blev det klart att Stefan Öhman fortsätter i sin roll som fystränare i ytterligare två år.

  • Stefan är otroligt bra i sin roll som fystränare och han driver på oss riktigt bra. Det känns mycket bra att han är kvar. Nästa vecka blir nog en lite tuffare vecka och det blir riktigt tufft hela vägen. Det är ingen som kommer att kunna ligga och slappa här då Öhman styr oss.