Bortaseger mot Mora
Publicerad: 2021-11-28
Björklöven genomför en mycket bra bortamatch och vinner med 4-1 borta mot Mora

Björklöven började lovande i bortamatchen mot Mora men i en spelvändning kunde Mora ta ledningen med 1-0 genom Måns Carlsson. Björklöven trummade dock på och efter dryga 11 minuter kom också kvitteringen. Sebastian Selin skjuter en isare i benskyddet på målvakten Andreas Ljunggren och på returen gör Fredric Andersson Björklövens första mål med en backhand. Målet var hans åttonde den här säsongen. Endast 21 sekunder hinner passera innan Björklöven tar ledningen med 1-2. Alex Hutchings tar ner en Morapassning på volley och serverar Gerry Fitzgerald ett fint läge där han prickskjuter sitt sjunde mål för säsongen. Skotten i den första perioden 7-8.

Björklöven fortsätter skapa en del chanser i den andra perioden och ett mål kan man producera också. Mora hinner precis bli fulltaliga efter en utvisning då Kim Johansson hittar Axel Ottosson med en fin passning som han styr in till 1-3. Ottossons mål var hans åttonde för säsongen. Skotten i den andra perioden 7-9.

I den tredje perioden drar Björklöven på sig en del utvisningar men storspel från Claes Endre i kombination med uppoffrande försvarsspel gör att vi kan hålla tätt. Mora tar ut målvakten för att kunna reducera men Daniel Rahimi fastställer slutresultatet när han skickar in 1-4 i tom bur från egen zon. Skotten i perioden 11-7 och 25-24 sammanlagt.

Björklövens nästa match spelas borta mot Karlskoga på tisdag.

Håll utkik på Björklöven Play för eftersnack.