En poäng mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2017-12-16

Det blev förlust med 3-2 efter straffar i dagens bortamatch mot BIK Karlskoga

I en ganska avvaktande och defensivt inriktad förstaperiod var det BIK Karlskoga som skapade något mer än Björklöven. Adam Werner fick bland annat se en puck som styrde via Jacob Andersson glida alldeles utanför sin vänstra stolpe. Dryga sexton minuter in i perioden kunde Björklöven ta ledningen då Jacob Stenqvist satte säsongens andra mål via ett ”tyst” skott från blålinjen. Henrik Rommel kunde så  när kvittera då han kom fri mot Werner kort efter målet men Werner räddade. Björklöven fick ett numerärt överläge i slutet av perioden då hemmalaget drog på sig ett lagstraff för sex utespelare på isen. 0-1 stod sig perioden ut. Skotten 10-4.

Henrik Rommel revanscherade sig för missen i första perioden då han gjorde 1-1 via en styrning knappa två minuter in i andra perioden. Niklas Pavel drog på sig ett matchstraff för en huvudtackling vilket resulterade i fem minuters boxplayspel för Björklöven. David Suvanto satte 2-1 i powerplayspelet men ytterligare utdelning uteblev under det långa spelet i numerärt överläge.

Björklöven kvitterade efter ett långt anfall där Austin Farley jobbade fram pucken till Axel Ottosson som hittade en uppsmygande Simon Backman på bortre stolpen. Lagen gick till periodvila med 2-2 på tavlan. Skotten i andra perioden 4-4.

Den tredje perioden blev försiktig när de båda lagen månade om att inte gå bort sig. Det var BIK Karlskoga som skapade något mer men chanserna var ändå lätträknade. Med tre minuter kvar av perioden utvisades Axel Ottosson och BIK Karlskoga fick chansen att återta ledningen i powerplay. Björklöven försvarade sig väl och redde ut de två minuterna. Med knappa halvminuten kvar fick Björklöven chansen i fem mot fyra utan att kunna utnyttja det. Skotten i tredje perioden 5-5.

Återstoden av BIKs utvisning från tredje perioden gav Björklöven ett par lägen att avgöra i fyra mot tre spel men man lyckades inte få in pucken bakom Jidskog i hemmamålet. Matchen till straffläggning. Skotten i förlängningen 2-3.

Johan Wiklander blev ende målskytt under straffläggningen. Varken Fredric Andersson, Austin Farley eller Andreas Vikström lyckades överlista Jidskog. Skotten totalt 22-16.

Med kvällens poäng i bagaget smet Björklöven över playoffstrecket då man passerade Södertälje.

Den sista matchen innan ett kortare juluppehåll spelas på måndag då Leksand gästar T3 Center. Biljetter till matchen köper du här.