Hemmaseger mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2021-11-26
Det blev seger med 4-2 inför 5000 åskådare i Winpos Arena

Det var bortalaget som inledde första perioden bäst och man fick också en chans att spela numerärt överläge då Felix Girard utvisades. Joona Voutilainen spelade dock stabilt i hemmamålet. Lagen fick därefter varsitt läge att spela fem mot fyra utan att få utdelning. Under första periodens fjärde utvisning kunde Ryan Gropp via en BIK Karlskoga-back styra in ledningspucken. Skottet från Jesper Lindgren. Skotten i första perioden 13-11.

Det var hög fart och intensitet även i den andra perioden och det var bortalaget som inledde bäst. Alex Hutchings stack emellan med en bra chans innan ex-lövet David Lindquist prickade stolpen för BIK. Henrik Björklund kunde sedan kvittera då den inte allt för ovane målskytten fick ett öppet läge framför mål. Bara knappa halvminuten senare tog BIK också ledningen. BIK var nära ett 3-1 mål men spelet vände och Ryan Gropp spelades fri. Gropp avslutade iskallt till 2-2.

Chanserna fortsatte att komma och Axel Ottosson kunde sånär utnyttja ett friläge. Ledningsmålet för hemmalaget kom istället då William Eriksson från bakom förlängd mållinje vallade in 3-2. Skotten i mittenperioden 12-11.

Efter en lite tuff inledning på tredje perioden tog Björklöven tillbaka kontrollen och man var närmare en utökad ledning än BIK var en kvittering. 4-2 kom med sju minuter kvar av tredje perioden när Sebastian Selin sköt och Fredric Andersson rakade in returen. BIK tryckte på i slutminuterna med utplockad målvakt men Joona Voutilainen med god hjälp av uppoffrande försvarsspel såg till att 4-2 stod sig. Skotten i tredje perioden 8-8, totalt 33-30.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på söndag då Mora på bortais väntar.