Inför matchen mot Vasa Sport
Publicerad: 2019-08-17
Träningsmatch nummer två väntar i eftermiddag då finska Liiga-laget Sport från Vasa gästar A3 Arena

Det blev en uddamålsförlust med 0-1 mot Luleå när Björklöven i torsdags inledde träningsmatchandet för säsongen. Debuterande Joe Cannata gjorde flera bra räddningar men drygt halvvägs in i den tredje perioden fick han kapitulera då Robin Kovacs via en retur satte matchens enda mål.

I eftermiddag väntar ny match då Sport från Vasa spelar sin andra match på en Sverigeturné och sin totalt tredje match på fyra dagar. Igår kväll mötte man Modo i Örnsköldsvik och vann efter ett sent segermål från Chris De Sousa, ny från Vienna Capitals i EBEL, med 3-2. Sport, som kom på elfte plats i Liiga och därmed missade slutspelet, har innan gårdagens möte med Modo hunnit med två matcher på finsk mark också. I träningsmatchpremiären besegrade man i förra veckan JYP med 3-1 efter mål av Erik Riska (bror till Filip Riska som spelade i Björklöven säsongen 17/18), Toni Kallela och Juho Liuksiala. När man i onsdags mötte TPS från Åbo blev det en ny seger, 3-2. Den tidigare Björklövenspelaren Roope Talaja stod för två mål och Chris DeSousa gjorde det tredje. Noterbart i övrigt i Sports trupp är att svenska Stefan Steen är en av målvakterna.

Björklöven blev alltså mållöst mot Luleå men man var långt ifrån chanslöst. I "efter matchen intervjun" menade tränare Joakim Fagervall att det fanns en hel del positivt att ta med, bland annat från spelet i egen zon som varit det man fokuserat mest på inledningsvis på ispassen. Debuterande Joe Cannata blev matchens spelare med flera kvalificerade räddningar.

Björklövens lag i eftermiddag:

30 Pettersson (35 Cannata)

4 Deilert – 18 Cooper

52 Tornberg – 57 Häman-Aktell

7 Hellström – 26 Larsen

24 Stenvall

28 Crandall – 77 Lindquist – 37 Hutchings

79 Lundberg – 13 Andersson – 11 Eriksson

29 Wiklund – 20 Andreasson – 40 Selin

53 Ericsson – 19 Söder – 10 Norberg

21 Rainersson

Oskar Stål Lyrenäs och Alexander Popovic står över eftermiddagens match.

Nedsläpp i eftermiddag kl 15.00. Då delar av A3 Arena är avstängd pga ombyggnation och platserna därför är begränsade rekommenderar vi att ni kommer i god tid till arenan. Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh