Knapp seger mot Vita Hästen
Publicerad: 2019-11-11
Björklöven vann mot Vita Hästen med 5-3

Björklöven fick en mardrömsstart på måndagens batalj när Vita Hästen kontrade in 0-1 redan efter dryga två minuters spel. Strax därefter fick hemmalaget spela tre mot fem i nästan en och en halv minut efter att först August Tornberg och sedan David Lindquist fått varsin utvisning. Men Björklöven klarade av det numerära underläget.

Perioden präglades av ett svängande spel med mycket puck i mittzonen samt en hel del utvisningar. Björklövens första powerplay i matchen såg lovande ut och de skapade en del farligheter men fick inte hål på Viktor Kokman i bortamålet. Men bara halvminuten senare fick Löven chansen i numerärt överläge återigen. Nyförvärvet Fredric Weigel hittade Fredric Andersson nere vid Kokmans vänstra stolpe. Kaptenen vände in framför målet och tryckte in kvitteringen vid den bortre stolpen. Löven fick en ny chans i numerärt överläge efter dryga 15 minuter, men denna gången stod Vita Hästen emot, även om hemmalaget kom riktigt nära ett ledningsmål när Crandall lyfte pucken i ribban från nära håll.

Med dryga minuten kvar av perioden fick Oliver Larsen en ful tackling i ryggen och flög in i sängen. Han skulle dock återkomma i den andra perioden. Vita Hästens Simon Krekula fick matchstraff för företeelsen. Precis innan periodpausen kunde Björklöven ta ledningen när Crandall först sköt i täck men sedan kunde placera in 2-1, med 2.3 sekunder kvar av perioden.

Björklöven inledde den andra perioden med ytterligare cirka fyra minuters numerärt överläge. Under de första minuterna skapade hemmalaget inte mycket nämnvärt, men sedan kom ändå 3-1 efter 3.13 när William Eriksson hittat en fristående Sebastian Selin i slottet som sprätte in pucken. 4-1 kom av bara farten 40 sekunder senare när Brian Cooper skickade in pucken mot mål och fick se den smita in, vilket även var hans första mål för säsongen. I samband med målet bytte Vita Hästen målvakt, där Viktor Kokman gjort sitt och före detta Lövaren Oscar Masiello fick kliva in mellan stolparna. Masiello stod för ett par bra räddningar i den andra halvan av den andra perioden, och Vita Hästen kunde reducera i slutet av perioden efter en fin prestation av Arvid Degerstedt som med ett backhandavslut överlistade Joe Cannata och 4-2 efter två perioder.

Samme Degerstedt gjorde verkligen match av det hela när han bombade in 4-3 redan med 1.18 på matchklockan i den tredje perioden. Minuten senare fick Björklöven chansen i numerärt överläge men lyckades inte utnyttja varken den chansen, eller det powerplay man fick ett par minuter senare. Med lite mer än fyra minuter kvar av den tredje perioden blev det verkligen nerv när Kristoffer Söder åkte ut två minuter för en tripping. Efter en minut av det numerära överläget plockade dessutom bortalaget ut målvakten och spelade sex mot fyra, men Björklöven höll undan, och 18.46 kunde Justin Crandall skicka pucken från egen förlängd mållinje, in i det öppna målet och 5-3 till Björklöven som till sist tog alla tre poäng.