Lundberg målskytt i segermatch
Publicerad: 2019-12-18
Björklöven vann ikväll en tät match borta mot Kristianstad

Kvällens match bjöd på en väldigt chansfattig inledning där skottstatistiken halvvägs in i perioden var 1-2!! Kristianstad hade fått en chans att spela powerplay utan att skapa några egentligt klara lägen. Efter ett missat uppspel kunde Björklöven sätta 1-0 då David Lindquist spelade fram Emil Lundberg till säsongens första mål.

Kristianstad fick två nya försök att spela powerplay under den andra halvan av perioden och lagets bäste poängplockare Amil Krupic var närmast en kvittering med ett skott i stolpen. Björklöven redde ut utvisningarna och Alex Hutchings kunde kort därefter åka sig till ett bra läge men hårt trängd fick han inte till avslutet. Kristianstad drabbades av en utvisning med dryga minuten kvar men utan utdelning för bortalaget. Skotten i perioden 7-5.

Björklöven inledde den andra perioden starkt och Olle Liss visade prov på sitt fina skott vid ett par tillfällen. Kristoffer Söder var nära att utöka ledningen via en styrning framför Lehtonen i hemmamålet. Björklöven fick också med sig ett numerärt överläge där Oliver Larsen var närmast att hitta rätt.

Andra halvan av perioden bjöd på mer flängigt spel och byte av målchanser. Mattias Pettersson fick göra ett par bra räddningar för att hålla sin nolla intakt. Antti Lehtonen i hemmamålet ställdes också på prov bland annat då Björklöven spelade fem mot fyra. Justin Crandall närmast ett mål men utan att lyckas. Direkt efter det att Kristianstad blev fulltagligt kontrade man och Pettersson tvingades till en bra ledning. Skotten i den mållösa mittenperioden 6-10.

Kristianstad kunde kvittera direkt i tredje perioden när Malte Setkov åkte upp från egen zon och fick fri väg mot Mattias Pettersson då Björklövens försvar helt gick bort sig. Björklöven satte full fart framåt efter kvitteringen och skapade ett par kvalificerade lägen mot Lehtonen men utan att få dit pucken. Spelet böljade fram och tillbaka och också Kristianstad hade sina lägen till en ledningspuck.

Hemmalaget fick en chans att spela numerärt överläge halvvägs in i tredje perioden men utan att få dit pucken. När Björklöven fick chansen till spel fem mot fyra kort därefter satt istället ledningspucken då Fredric Andersson vispade in 1-2 från ett läge mitt framför Kristiandstadsmålet. Justin Crandall med framspelningen.

Kristianstad jagade för en kvittering och det ven några puckar tätt utanför Mattias Petterssons stolpar. Med ett par minuter kvar sökte hemmalaget en möjlighet att ta ut sin målvakt men Björklöven lyckades hålla pucken i anfallszonen. Som avslut på det långa anfallet klev Justin Crandall runt buren och satte 1-3.

Kristianstad lyckades få in en reduceringspuck med bara nio sekunder kvar men de tre poängen blev Björklövens. Skotten i tredje perioden 10-11, totalt 23-26.

Björklövens sista match innan juluppehållet spelas på fredag då Vita Hästen väntar i Norrköping.

Glöm inte bort att köpa biljetter till hemvändarmatchen mot Tingsryd 28 december. Det finns också fortsatt möjlighet att köpa "Spurtkortet".