Wiklund tvåmålsskytt mot Tingsryd
Publicerad: 2020-02-15
Björklöven besegrade Tingsryd med 5-2 på hemmaplan

Redan innan den första minuten var spelad åkte Tingsryd på en utvisning för en interference och Björklöven fick en tidig möjlighet i fem mot fyra. Det tog lite mer än en minut innan Olle Liss sköt ett direktskott som smet in förbi Arvid Söderblom i bortakassen och 1-0 till hemmalaget. Björklöven var sedan nära att utöka ledningen när Alexander Wiklund fick ett friläge, men avslutet räddades. Tingsryd fick sedan chansen i numerärt överläge, och det såg länge ut som att hemmalaget skulle klara av de två minuterna. Men i ett flygande anfall kunde ex-lövaren Oskar Stål-Lyrenäs kvittera genom ett rappt handledsskott.

Spelet svängde sedan lite fram och tillbaka och det skapades halvchanser åt båda hållen. Med drygt två minuter kvar av perioden kom Löven i en flygande kontring där Fredric Weigel hittade över till Emil Lundberg som hittade nätet till 2-1. I slutet av perioden åkte sedan Brian Cooper ut 2+2 minuter för en hög klubba. Björklöven klarade de första 30 sekunderna fram till periodvilan och därmed alltjämt 2-1 på tavlan. Skotten 12-10.

Björklöven inledde den andra perioden med ett cirka 3.30 långt boxplay, som man lyckades klara av med hjälp av ett par fina räddningar av Mattias Pettersson. Kvitteringen skulle dock komma efter 8.33 när Tingsryds Ludvig Elvenes lade in pucken mot målet och den smet in under Pettersson. Tingsryd hade sedan en period där de red på sitt momentum från målen där de hade en del längre anfall, men utan några fler mål. Sedan klev Alexander Wiklund in i handlingen. Hann fick pucken nere i ena sarghörnet, tog ett varv i zonen, bröt in på mål och tryckte in 3-2 med 14.26 på matchuret.

Tingsryd fick ett nytt numerärt överläge mindre än minuten efter Björklövens mål. Då var Wiklund nära ett nytt mål i ett friläge där han träffade ribban. Hemmalaget klarade av både det och ännu ett numerärt underläge innan perioden var över, och 3-2 på tavlan efter 40 minuter. Skotten i den andra perioden skrevs till 9-11.

I den tredje perioden tog Björklöven över taktpinnen helt och pressade ner bortalaget. Efter 7.30 utökade hemmalaget till 4-2 efter att Tyler Vesel krigat in en retur efter skott av nyförvärvet Adam Plant. Björklöven fortsatte sedan att ösa på för fler mål, och hade i samband med ett powerplay ett flera minuter långt anfall, men Tingsryd lyckades med nöd och näppe hålla undan. Efter 14 minuters spel dribblade sig David Lindquist igenom försvaret till ett friläge där han blev upphakad och Löven blev tilldömt ett straffslag. Pontus Andreasson lyckades dock inte överlista Söderblom. I slutet tog Tingsryd ut målvakten i jakt på en reducering och då kunde Björklövens skyttekung Wiklund fastställa slutresultatet till 5-2. Skotten i tredje perioden blev 22-3, totalt 43-24.

I och med de tre poängen så tangerade Björklöven Hockeyallsvenskans poängrekord. Härnäst väntar sedan Karlskoga på bortaplan för Björklöven på onsdag.