Hemmaseger mot HV 71
Publicerad: 2021-10-15
Det blev seger mot HV 71 inför näst intill fullsatta läktare i Winpos Arena ikväll

Björklöven fick en bra start på kvällens match och Gerry Fitzgerald kunde för andra matchen i rad göra mål. Ledningsmålet kom redan efter dryga två minuter i en spelvändning. Hemmalaget kunde också utöka till 2-0 då man checkade fast HV i defensiv zon. Ryan Gropp sist på pucken. Serieledande HV var långt ifrån ofarligt men Claes Endre höll tätt. Skotten 7-14.

Björklöven lyckades inte utnyttja det numerära överläge man fick med sig in i andra perioden men kort därefter avslutade Axel Ottosson ett elegant anfall i nät till 3-0. HV 71 fick två lägen i powerplay som Björklöven kunde reda ut men bara 20 sekunder efter Jesper Lindgren kommit åter i spel kom reduceringen geneom Jonathan Wikström.

HV pressade på med bland annat två stolpskott men istället för ytterligare reducering satte Alex Hutchings 4-1 33 sekunder innan andra perioden slut. Skotten 13-20.

HV 71 fick ett tidigt reduceringsmål i inledningen av den tredje perioden då Taylor Matson kunde sätta en retur från snäv vinkel. Björklöven kunde kontrollera perioden relativt väl och även om HV 71 fortatte att skjuta många skott mot Endre så gjorde kombinationen av Endres storspel och starkt försvarsspel att de riktigt farliga lägena var få. När Björklöven sedan kunde utnytta en spelvändning där Alexander Wiklund spelade fram Sebastian Selin var matchen i princip avgjord. Gustav Possler kunde med ett riktigt viljemål helt på egen hand fastställa slutresultatet till 6-2 sex minuter innan tredje periodens slut. Skotten i tredje perioden 4-18, totalt 24-52.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.