Nya segrar för J20
Publicerad: 2019-02-11
Det blev två nya segrar för Björklövens J20-lag i helgen

Björklövens J20-lag ångar på mot seriesegern i J20 Elit Norra. Helgens två matcher slutade med två segrar och fem nya poäng.

I lördagens seriefinal mot Piteå blev det en tät drabbning som gick till straffläggning där Robin Johansson och William Magnussons mål gav bonuspoängen.

Det var Piteå som tog ledningen med första periodens enda mål efter 17.14. Axel Lundgren satte en tidig kvittering i mittenperioden och Victor Holmberg ordnade ledningspucken kort därefter i spel fyra mot fem. Piteå fick ett nytt läge att spela powerplay och då satt 2-2. I periodens slutskede kunde Piteå också återta ledningen då Melker Malmström hittade rätt bakom återvändande Dennis Westergård i Björklövenmålet.

Mattias Fahlesson kvitterade Piteås ledning 51 sekunder in i tredje perioden och det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut. Efter en mållös förlängning spikade Westergård igen i straffläggningen. Skotten totalt 33-32 i Piteås favör.

På söndagen besegrades SK Lejon med 3-2 efter klar skottövervikt för Björklöven, 35-15.

Efter ett ledningsmål av Lejon i den första perioden vände Björklöven genom mål av Victor Holmberg och William Magnusson. Lejon kvitterade i mittenperioden innan Joakim Valjemot gav Björklöven ny ledning 32.59 in i matchen. Den tredje perioden blev mållös och segersiffrorna skrevs således till 3-2.

Björklöven har fyra matcher kvar av grundserien. Man har fyra poängs försprång till tvåan Piteå och sju poäng till trean Sundsvall (som har en match mindre spelad). De fyra bästa lagen gör i ett slutspel upp om en kvalplats mot Super Elit. Björklövens nästa match spelas på söndag på bortais mot Sundsvall.