Inför matchen mot Kristianstad
Publicerad: 2022-01-24
Ikväll väntar match mot Kristianstad på bortaplan

Det blev förlust för Björklöven när man startade om sitt matchande i HockeyAllsvenskan i onsdags efter två veckors ofrivilligt uppehåll. Tyvärr blev det ingen chans till snabb revansch då fredagens match mot Troja ställdes in men ikväll ser det ut att bli match i alla fall. För motståndet står ett av säsongens överraskningslag Kristianstad. Kristianstad ligger just nu trea i tabellen med 66 poäng på 36 spelade matcher. Man kommer till kvällens match med två raka segrar i bagaget.

Björklöven har i och med flera inställda matcher bara fått ihop 31 matcher och på de spelat in 57 poäng vilket gör att man i den kraftigt haltande tabellen halkat ner till en sjätteplats. Poängbäst i laget är fortsatt formstarke Axel Ottosson med 31 poäng (10+21). På andra plats följer Alexander Wiklund med 26 poäng (8+18). Christopher Bengtsson har fortsatt gjort flest mål, tolv stycken.

Kristianstads bäste poängplockare är Kristoff Kontos på 34 poäng. Målbäst är Trevor Cheek med 14 fullträffar.

Björklöven och Kristianstad har mötts två gånger tidigare under säsongen. Det första mötet i Umeå slutade 6-3 efter bland annat två mål från Alexander Wiklund. Det andra, som spelades i Kristianstad slutade med seger 5-3 för Björklöven. Francis Perron tvåmålsskytt.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i Kristianstads ishall.

Mikael Kassman