Henriksson: "Gett oss en ärlig chans att ta klivet"

21 februari 2019 13:15

Tommy Henriksson ger oss det senaste kring Björklövens J20-lag inför de viktiga matcher som väntar framöver i jakten på en plats i J20 SuperElit


Som ansvarig på juniorsidan, hur ser du säsongen så långt för J20?

– Jag tycker att de startade säsongen lite trevande, det var kort med istider och spelare som lämnade för superelitlag, men nu tycker jag att de har kommit in i det och höjt sig ordentligt. Även om inte spelet alltid varit där vi vill att det ska vara så har resultaten kommit. Jag tycker att vi har det spetsigaste laget i den här serien när vi har med alla som tränar och spelar med a-laget, så nu handlar det om att fila på detaljerna i spelet inför det kommande slutspelet.

Henrik Sahlin tillträdde som ny tränare innan säsongen. Vad har du fått för uppfattning av honom under säsongen och vad är hans främsta förtjänster?

– Henrik har gett ett gott intryck under säsongen. Han är lugn i sin roll, har väl strukturerade träningar och är noga med detaljerna. Det som gäller för honom nu är att fortsätta höja kravbilden både på spelarna om sig själv. Motståndet kommer bara bli tuffare och tuffare så det gäller att prestera på topp varje kväll oavsett om det är träning eller match. Men det tror jag att han kommer att lösa.

Hur förbereder man sig på bästa sätt inför de viktiga matcher som väntar framöver?

– Det handlar i det här läget mycket om att få gruppen att dra åt samma håll, vara trygg med varandra och att tro på sig själva. Kopplat till en ökad kravbild i allt man gör. Sen är det såklart även detaljer i spelet som ska filas på.

Vilken målsättning har satts upp för laget?

– Målsättningen är att vi ska avancera till superelit. På den här nivån ställer vi upp för att vinna.

Vad tror du krävs för att gå långt och kämpa om plats i J20 SuperElit?

–Jag tycker att vi har tillräckligt skickliga spelare. Men det som krävs för att höja sig en nivå till är gruppen kommer sig samman och hjälper varandra att prestera och ställer krav på varandra varje dag. Det är det som leder till utveckling och det är det som kommer bli skillnaden mellan vinst eller förlust.

Hur finns du med och stöttar J20 i din roll?

– Jag har ett övergripande ansvar men tränarna har mitt fulla förtroende i det dagliga arbetet. Jag lägger mig inte i speciellt mycket om allt funkar som det ska, men ser till att de har vad de behöver och stöttar dem om behov finns. Sen har vi naturligtvis hela tiden en dialog. Hur ser spelartruppen ut, hur ska vi matcha spelarna för att de ska få bästa möjliga sparring. Nu hade vi exempelvis Dennis Westergård utlånad till Vännäs under den gångna helgen, vilket han skötte med bravur.

Ja, som du säger har målvakten Dennis Westergård anslutit till laget. Ytterligare förstärkningar har gjorts också, kan du berätta om det?

– Dennis har kommit in som en riktigt tung förstärkning. Vi upplever även att de andra målvakterna tagit utmaningen och höjt sin nivå ytterligare nu när konkurrensen ökat, vilket är riktigt kul. På forwardssidan har redan Melvin Nilsson anslutit från Hudiksvall och gjort det på ett övertygande sätt. På backsidan har Anton Fält anslutit från Östersund. Anton har hittills bara spelat en match men bidrog till vinsten borta mot toppkonkurrenten Sundsvall. Det kommer även att komma in några ytterligare spelare allteftersom deras respektive lag är färdigspelade. Totalt med dessa killar och den stabila stomme vi har så känner vi att vi, kanske för första gången sen vi gick upp, har gett oss en ärligt chans att ta klivet tillbaka till superelit. Det ska bli enormt intressant att följa laget framöver.

Hur långt tror du själv att det här laget kan gå?

– Hade jag inte trott att de kunde gå hela vägen så hade vi nog agerat annorlunda.