Björklöven nollade Tingsryd
Publicerad: 2019-10-04
Med tre mål i sista perioden vann Björklöven kvällens bortamatch mot Tingsryd

Tingsryd skapade en bra chans redan i matchinledningen då Anton Svensson direktsköt från öppet läge. Joe Cannata fick visa prov på sin skicklighet omgående. Samme Svensson kom fri några minuter längre in i perioden men också denna gång var det Cannata som hindrade ett ledningsmål för hemmalaget. Efter att det varit mest Tingsryd inledningvis fick Björklöven ett par riktigt långa anfall i Tingsrydszonen. David Lindquist var nära att spräcka målnollan. Björklöven fick också med sig ett powerplay där man skapade en del under första delen av tvåminutersutvisningen. Trots flertalet chanser för båda lagen slutade första perioden mållös. Skotten i perioden 12-11.

Tingsryd inledde även den andra perioden bäst men efter de första minuterna var det Björklöven som tog över. Sebastian Selin och Hardy Häman-Aktell med varsin chans att göra första målet. Fredric Anderssons kedja fick vid flera tillfällen långa byten i anfallszonen. Alexander Deilert fick fri väg in från vänsterkanten men avslutet räddades. I samband med periodens slut drabbades Björklöven av en utvisning. Skotten i mittenperioden 5-12.

Tingsryd fick inleda tredje perioden i spel fem mot fyra men farligaste chansen blev Björklövens då Kristoffer Söder efter en riktig bjudning blev helt fri. Duktige Arvid Söderblom i Tingsryds mål räddade. Direkt efter att Filip Owesson fick en bra chans för Tingsryd kunde Björklöven göra 1-0. Hardy Häman-Aktell fick tag i pucken och satte ett rejält slagskott i Söderbloms vänstra kryss. Björklöven bjöd därefter Simon Norberg på en kvitteringschans men omutlige Joe Cannata stod i vägen igen. När Björklöven fick chansen att spela powerplay var Alexander Deilert och Justin Crandall nära att utöka bortaledningen men utan resultat.

Tingsryd skapade därefter ett jätteläge där Cannata fick bjuda på en trippelräddning (!!) från nära håll. Björklöven ville inte vara sämre och Hardy Häman-Aktell bjöd på en uppåkning samt serverade Emil Lundberg men Söderblom räddade.

Björklöven kunde utöka till 2-0 med fem minuter kvar av tredje perioden då kedjan med Lindquist – Hutchings – Crandall bjöd på klapp klapp spel. Crandall med tom bur efter pass från Hutchings. Björklöven fick reda ut ytterligare ett boxplay där Tingsryd spelade med utplockad målvakt och när Fredric Andersson återkom i spel kunde han också sätta spiken i kistan med ett mål i tom bur. Skotten i tredje perioden 14-14, totalt 31-37.

Björklöven reser vidare som serieledare för ny match på söndag då Kristianstad väntar. Nedsläpp kl 15.00.