Olofsson:"Härlig resa hem"

7 oktober 2018 20:00

Victoria Olofsson blev fyramålsskytt i premiärmatchen borta mot Luleå


Björklöven befinner sig på bussen hem från Luleå och vi fick tag i Victoria Olofsson som hade en riktigt lyckad match där hon gjorde hälften av Björklövens mål i 8-2 segern. Vi lät henne berätta lite om matchen.

– Vi började väl inte så starkt och även om vi var där så gjorde vi inte det lilla extra som krävdes. Det gjorde att vi fick en mål i baken och blev lite skärrade men vi ryckte upp oss och började spela för varandra. Framförallt gjorde vi en riktigt bra tredjeperiod där vi verkligen hittade passningsspelet.

Hur gick resonemanget innan matchen?

– Vi visste inte riktigt vilket lag de skulle komma med men vi skulle hålla oss till vårt spel som vi tränat på det vill säga spela enkelt och göra mål.

Fanns det premiärnerver med i matchinledningen?

– Ja, det kan det mycket möjligt ha varit då det var första matchen men som tur var släppte det.

Och du fick ordentlig utdelning under matchen.

– Ja, det var väldigt skönt och det är alltid kul att göra mål och det är alltid kul att vinna och bidra till det.

Minns du alla målen?

– Nja, men jag minns att jag fick två riktigt bra passningar i slottet på två av målen där jag bara kunde sätta dit pucken. Minns framförallt ett av passen som var från Lore Baudrit, det var riktigt fint spelat. Hade också ett friläge som jag gjorde mål på.

Er kedja var väldigt framgångsrik i matchen. Vad tänker du kring ert spel?

– Ja, det var kul att vi kunde göra så pass många mål och vända matchen och vinna. Vi gjorde åtta mål och det är bra för framtiden att veta att vi kan göra många mål.

Hur är stämningen på väg hem i bussen?

– Alla är såklart väldigt glada med vinsten i första matchen. Det är också viktigt att ta med sig till matcherna vi har kommande vecka. Härlig resa hem!