Inför matchen mot IK Pantern

22 februari 2019 12:00

Bortamatch i Malmö mot IK Pantern väntar ikväll


Med endast fem omgångar kvar av HockeyAllsvenskan 18/19 drar det ihop sig rejält i striden kring de olika strecken. För Björklövens del går jakten vidare mot den sista playoffplatsen som just nu innehas av Södertälje. Avståndet är tre poäng inför kvällens match.

IK Pantern, som ligger placeringen bakom Björklöven, strider främst för att undvika negativ kval. Almtuna som just nu innehar platsen som innebär kval om en fortsatt plats i HockeyAllsvenskan är tre poäng bakom Pantern.

Björklöven förlorade bortamötet med BIK Karlskoga i onsdags med 4-1. Ende målskytt för Björklöven Mattias Granlund. På bortaplan har Björklöven på 23 matcher samlat ihop 23 poäng.

Pantern kommer till kvällens match med en förlust mot Västervik, också det med 4-1, i bagaget. Pantern har spelat in 21 poäng på sina 24 hemmamatcher.

Lagen har mötts två gånger så här långt och efter kvällens match återstår ett möte i Umeå också. Säsongens första möte var redan i omgång 2 då Pantern vann med 3-1 i A3 Arena. Björklöven fick sin revansch via en övertidsseger på bortais i januari. Mattias Granlund kvitterade i den tredje perioden och Kristoffer Söder avgjorde i powerplay i förlängningen.

Lagkapten Fredric Andersson är intern poängligaledare för Björklöven. 27 poäng (8+19) har det blivit så här långt. Följer poängen bakom gör skadade backen Jacob Andersson och Jacob Peterson. Peterson är också målbäst med sina 14 gjorda mål. I Pantern är det danske Nick Olesen som är poängbäst med 35 poäng. Villiam Haag följer på behörigt avstånd som tvåa. Haag har gjort flest mål i Pantern, totalt har det blivit femton stycken. Björklövens lag ikväll:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman Aktell

28 Simon Åkerström – 16 Isak Ahrling

49 Simon Backman– 52 August Tornberg

77 David Lindquist - 13 Fredric Andersson - 29 Alexander Wiklund

71 Oskar Stål-Lyrenäs –22 Jacob Petersson – 79 Emil Lundberg

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 40 Sebastian Selin

10 Emil Norberg– 33 Marcus Jonsson - 48 Filip Cruseman

11 William Eriksson

Nedsläpp klockan 19.00. Kan du inte se matchen på plats kan du köpa och se den på Cmore. Köp matchen här så stödjer du Björklöven. Passa också på att köpa biljett till nästa hemmamatch. På onsdag möter Björklöven Tingsryd i A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.