Fjärde raka segern för J20
Publicerad: 2019-03-13
Björklöven J20 besegrade Piteå ikväll med 6-2

Piteå chockstartade med ett ledningsmål redan knappa minuten in i matchen. Jakob Cartovanis med ledningspucken. Björklöven lät sig inte hindras av det tidigt insläppta målet utan man tog ett bestämt grepp om matchen. Rättvist satt 1-1 efter 11.18 då Björn Gabrielsson fick öppet läge till vänster om Piteåmålet. Kedjan med Gabrielsson, Magnusson och Norberg skapade mängder med chanser när de var inne på isen. 2-1 kom dock från backen Emil Hälldahl efter en öppnande passning från backkollega Anton Fält. Skotten i första perioden 12-4.

Piteå bjöd William Magnusson på ett öppet läge tre minuter in i mittenperioden och Magnusson fick efter bland annat ett stolpskott i inledningen av andra perioden sätta pucken i nät. Det var fortsatt mest Björklöven men när Piteå fick chansen att spela fem mot fyra kunde man sätta en reduceringspuck. Skottet gick via en Piteåspelare och i mål. Skottet tog så illa att blodvite uppstod på målskytten Albin Nylund. Björklöven återtog en tvåmålsledning då Emil Norberg från liten vinkel hittade en lucka i spel fem mot fyra. Skotten i en ganska grinig andraperiod blev 15-5.

Björklöven fortsatte att styra matchen i tredje perioden men en del slarv gjorde att Dennis Westergård i hemmamålet tvingades till en del fina räddningar. Med fem minuter kvar av tredje perioden satte Axel Lundgren 5-2 efter snyggt växelspel med Jacob Henriksson. Piteå drabbades av ett par utvisningar i slutet av matchen och efter klapp-klapp-spel fick Björn Gabrielsson sätta 6-2 i tom bur. Skotten i tredje perioden 13-8, totalt 40-17.

I skrivande stund är inte den andra matchen i slutspelsgruppen avslutad men Sundsvall går mot en säker seger. Det innebär i praktiken att kampen om serisegern och vidare kval står mellan Björklöven som har 12 poäng och Sundsvall som har nio. Sundsvall och Björklöven möts i Sundsvall på lördag innan serien avslutas på söndag för Björklövens del med match mot Östersund.