Om supporterspelaren

7 januari 2019 09:28

Supporterinitiativen ”Supporterspelaren” lanserades i augusti och till dags datum har drygt 219 000kr samlats in med syftet att stärka spelartruppen i herrlaget.


– Ett otroligt fint initiativ. Vi har supportrar som gör mycket för oss i klubben, både det oerhörda stödet från läktarna och dessutom en insamling som denna. Jag har sagt det många gånger och jag är stolt och tacksam över Björklövens fantastiska supportar.

- Vi är väl medvetna om att de sportsliga resultaten så här långt inte levt upp till förväntningarna eller våra egna målsättningar. Vi har inte fått ut den önskade effekten och jag har full förståelse för att det finns både frustration och förväntningar på att vi ska förstärka truppen, säger Björklövens sportchef Jocke Fagervall.

Under senaste veckorna har Björklöven växlat upp i jakten på nyförvärv och har haft en del intressanta namn utan att lyckats gå hela vägen i mål.

- Det finns ett par intressanta alternativ som vi kollar på men just nu finns inte riktigt plånboken för att kunna komma i mål med den typ av spelare vi vil få in. Vi är inte intresserade av att bara plocka in spelare för att bredda truppen eller röra om i grytan. Vi söker 1-2 spelare som ska göra oss spetsigare. Vi är trygga i vårt spel men saknar det lilla extra som krävs när matcherna ska avgöras och har inte fått den utveckling som vi önskat på alla spelare, säger Björklövens sportchef Jocke Fagervall.

Björklövens VD Anders Blomberg bekräftar att det pågår diskussioner kring spelarförstärkningar.

- Vi har visserligen medel att jobba med men man ska ha i beaktning att de typer av förstärkningar vi tittat på har kostat mycket pengar och där har vi inte räckt till ekonomiskt för den typ av spetskompetens som vi söker.

- Vi har stor respekt för pengarna från partners och supportrarnas insamling så det ska kännas helt rätt när vi slår till. Björklöven har redan gjort tillräckligt med spelarvärvningar som gett dålig valuta för insatsen.

- Jag vill dock vara tydlig med att vi inte sitter passiva utan aktivt letar på marknaden. Och stort tack till alla som har satt in- och kommer sätta in pengar till Supporterspelaren, avslutar Blomberg.