Stål-Lyrenäs tremålsskytt i målrik förlustmatch
Publicerad: 2018-09-11

Björklöven förlorade kvällens bortamatch mot Luleå med hela 9-5

Luleå skapade omgående en jättechans och Oscar Masiello i Björklövenmålet fick visa prov på sin skicklighet. I kontringen som följde på räddningen frispelade Lukas Ericsson Oskar Stål-Lyrenäs som avslutade elegant till ledning 1-0. Luleås kvitteringspuck kom sex minuter in i perioden då Patrik Cehlin hittade rätt med ett skott bakom Masiello.

Det var Luleå som förde spelet och man kunde också ta ledningen med 2-1 i spel fem mot fyra 14 minuter in i perioden. Nils Lundqvist sköt från blålinjen. När Kristoffer Söder utvisades kort efter målet kunde Luleå utöka till 3-1 genom Jack Connolly. Ett hårt pressat Björklöven tog till vara på en miss i Luleåförsvaret och Oskar Stål Lyrenäs avslutade ytterligare ett friläge i nät. Skotten i första perioden 17-6 i hemmalagets favör.

Den målrika tillställningen fortsatte i samma anda som i den första perioden. Luleå gjorde 4-2 tidigt i mittenperioden för att sedan bjuda Björklöven på en reducering till 4-3. Alexander Wiklund gjorde målet. Björklöven skapade några halvchanser i powerplay men utan att hitta rätt. Istället gjorde Luleå ytterligare ett mål i powerplay då Austin Farley satte 5-3. Kort därefter gjorde Luleå också 6-3. Björklöven hade svårt att spela sig ur egen zon och att skapa några egna anfall. Trots detta kunde Mikko Pukka sätta ytterligare en reducering till 6-4 med 3.30 kvar. Detta efter ett nytt misstag från Luleå. Skotten i andra perioden 11-9.

Luleå utökade direkt i tredje perioden då Petter Emanuelsson satte pucken i nät. Målen fortsatte att rulla in och Oskar Stål Lyrenäs gjorde sitt tredje för kvällen då han satte 7-5 via ett slagskott i högerläge. Glädjen blev dock kortvarig då Austin Farley gjorde 8-5 och Luleå kunde därefter utnyttja ytterligare ett powerplay och spika slutresultatet till 9-5. Skotten i tredje perioden 11-3, totalt 39-18.

Björklöven spelar sin sista träningsmatch inför premiären på torsdag då Vännäs väntar.