Fagervall: "Väldigt lugn med pucken"
Publicerad: 2019-10-18
Läs vad Jocke Fagervall har att säga efter vinsten mot Södertälje

-Jag tycker att vi inleder på ett väldigt bra sätt. Vi väntade oss att de skulle försöka komma mot oss från början och de gör det ett par gånger men sen rättar vi till det och spelar vårt spel fullt ut. Naturligtvis är det viktigt att vi gör ett tidigt mål och kan också sätta vårt andra mål. Jag tycker också att vi har bud på fler mål redan i period 1. 2-0 är ändå en bra första period på bortaplan.

Vad tycker du om resten av matchen?

-I andra perioden tycker jag att de kommer ut lite hårdare än oss. Vi är lite kladdig i början och tappar åkningen litegrann. De får lite tryck på oss och gör också 1-2 men sen tycker jag att det ordnar upp sig nånstans där i mitten av perioden. I tredje perioden tycker jag att vi är bättre igen och får också utdelning. Jag tycker att vi i stora drag gör en bra match.

Jag tycker att ni får mycket spelvändningar och har bra fart i dessa, håller du med om det?

-Vi får pucken på gubbarna som åker skridskor och vi åker väldigt bra skridskor i första perioden. Där är vi strået vassare än Södertälje. Även i tredje perioden höjer vi upp skridskoåkningen och då får vi betalt för det också.

Tror du att matchen mot Västervik gjorde att det blev bättre fart i denna match?

-Ja, det var det vi var missnöjd med efter den matchen. Kampmomenten och åkningen var helt annorlunda idag och vi levererar på ett helt annat sätt. Det är mycket tjat om skridskoåkning men det är där det sitter tycker jag.

Vad tycker du om Björklövens passningsspel?

-Det är bra och jag tycker att vi haft ett bra passningsspel hela tiden. Det var bra redan i träningsmatcherna och jag tycker att vi håller i det nu också. Jag tycker att vi blir skickligare och skickligare i det momentet och hittar varandra och spelar på rätt gubbar som har fart. Tillgängligheten är viktig och det är bara färskvara. Somnar du in är du inte bra och det tycker jag vi gjort några gånger tyvärr. Det är lärpenningen att ta med sig och aldrig låta varandra somna in i matcherna. Där har alla ett stort ansvar att göra jobbet hela tiden och inte slappna av.

Vad kan du säga om Tyler Vesels debut där han gjorde ett mål?

-Som jag sa inför matchen så tycker jag att det vi scoutat och de uppgifter vi fått stämmer utifrån de träningar vi sett honom och kvällens match. Sen kan man inte förvänta sig att en helt ny formation ska vara fulländad på en gång och funka klockrent. Nu funkade det ändå ganska bra för den formationen. Det är en smart hockeyspelare som är väldigt lugn med pucken och jag tycker att han kommer in i våra rutiner på ett väldigt bra sätt.

Har du nån övrig spelarkritik?

-Jag tycker att Pontus Andreasson, David Lindquist och William Eriksson gör en kanonmatch. Wille är grymt bra och Linkan gör ett jättebra jobb som vinge.

Mikael Kassman