Inför matchen mot Tingsryd
Publicerad: 2020-02-15
Ikväll väntar ny hemmamatch i A3 Arena då Tingsryd kommer på besök

Det blev seger mot Vita Hästen med 5-3 i onsdags när Björköven spelade match nummer 45 i HockeyAllsvenskan 19/20. Nu väntar match mot serieelvan Tingsryd som i Nelson Garden Arena besegrade Västervik med 5-1 i den senaste omgången. Tingsryd har tre poäng upp till slutspelsplats och nio poäng som marginal ner till negativt kval.

Björklöven har spelat in 59 av sina 106 poäng på hemmais. Det har blivit totalt 18 segrar under ordinarie tre perioder, två segrar under övertid/straffar samt två förluster (varav endast en under ordinarie tid). Tingsryd har tagit 27 poäng på sina 23 bortamatcher.

Björklöven och Tingsryd har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Björklöven vann de två första mötena i Tingsryd med 3-0 (samtliga mål i tredje perioden) och 4-0 (Fredric Weigel med sitt premiärmål i den matchen). Mellandagsmatchen i Umeå slutade hela 7-0 till Björklöven (Alexander Wiklund tvåmålsskytt).

Alex Hutchings har ett bestämt greppp om den interna poängligan. 42 poäng har det blivit totalt. Justin Crandall följer fyra poäng bakom. I målligan är det jämnare. Alexander Wiklund har 17 mål tätt före Alex Hutchings och Justin Crandall med 16.

I Tingsryd är det Robin Carlsson som är poängbäst med 25 poäng. Carlsson är också målbäst tillsammans med Filip Owesson (tolv mål). Björklövenbekantingen Oskar Stål-Lyrenäs har på sina 19 matcher efter flytten från Umeå gjort 12 poäng varav åtta mål. I senaste matchen debuterade lånet från Oskarshamn Filip Svenningsson och han hittade målet direkt.

I Björklövens lag idag återfinns nyförvärvet Adam Plant. Plant anslöt från Västervik i veckan och är spelklar till kvällens match. En intervju med Plant hittar du här.