J20: Chans att säkra slutspelssegern
Publicerad: 2019-03-16
Björklöven J20 inleder helgens matchande med bortamatch mot Sundsvall idag

Björklöven J20 tog den fjärde raka segern i slutspelsserien i onsdags när man besegrade Piteå med 6-2. I och med segrarna har man ett bra utgångsläge inför de två avslutande matcherna som spelas på bortais i helgen. Björklöven har tre poäng och 13 mål till godo på tvåan Sundsvall. Segrande lag i slutspelsserien kvalar vidare mot Super-elit. I nästa runda väntar Bofors i bäst av tre.

Vid Björklövenseger i Ånäshallen i eftermiddag är fortsatt kvalspel säkrat. Skulle Sundsvall vinna under ordinarie tid har lagen samma poäng inför morgondagens avslutande matcher. Björklöven möter då Östersund och Sundsvall Piteå.

I slutspelets poängliga innehar Björklövenspelare de sex översta platserna. William Magnusson leder på nio poäng (2+7) före Robin Johansson och Jacob Henriksson som har gjort sju poäng vardera. Efter Björklövenspelarna följer Jesper Edström och Johan Eriksson från Sundsvall med fem poäng.

Det är två skickliga lag i powerplay som möts idag. Lagen har gjort åtta mål vardera i spelformen. Sundsvalls effektivitet hela 47 % och Björklövens 42 %. Sundsvall har också visat upp ett starkt boxplayspel med endast ett insläppt mål (91 % i uppklarade utvisningar). Björklövens motsvarande siffra är tre insläppta och dryga 78 % uppklarade utvisningar.

Pucken släpps kl 15.00 i Ånäshallen.

Henrik Lundh