Säsongens första hemmaförlust
Publicerad: 2019-10-15
Det blev förlust med 4-3 efter straffar i kvällens match mot Västervik

Sebastian Selin skapade omgående ett jätteläge för Björklöven när han trampade runt på högerkanten men nätrasslet var på utsidan av målet. Därefter präglades första perioden av slarvigt och hafsigt spel från hemmalaget och Västervik kunde också ta ledningen efter dryga fem minuter genom Alexis Binner. Björklöven fick sedan en chans att spela powerplay och då direktsköt Justin Crandall in en 1-1.

Målet blev inte någon väcklarklocka för Björklöven utan istället kunde Peter Krieger sätta 1-2 efter svagt försvarsspel från hemmalaget. Västervik var också nära ett 1-3 mål i powerplay men Joe Cannata klarade Emil Albas öppna läge. Sebastian Selin kunde sånär slå in en kvittering på tennis i slutet av perioden men 1-2 stod sig. Skotten 3-10.

Västervik fick med sig ett tidigt powerplay i andra perioden men kunde inte utnytta det till att utöka sin ledning. Bästa chansen istället för Brian Cooper som så när kunde sätta dit ett boxplaymål. Björklöven hade fortsatt svårt att få till något ordnat spel och chanserna kom mer slumpmässigt.

När Västervik fick ett nytt läge i powerplay kort efter periodens powerbreak kunde man utöka till 3-1. Adam Plant hittade rätt efter ett direktskott. Björklöven tog sig in i matchen via ett nytt powerplaymål av Alex Hutchings. Med bara minuten kvar kunde hemmalaget vid ett av få tillfällen i matchen checka fast Västervik och vinna pucken. Pucken spelades in till Fredric Andersson som satte 3-3. Skotten i mittenperioden 8-11.

Den tredje perioden bjöd på mer avvaktande spel inledningsvis. Pontus Andreasson serverade Oskar Stål-Lyrenäs ett drömläge men Samuel Ward klarade. Björklöven fick med sig ett drygt 1.30 långt spel i fem mot tre men trots ett par bra lägen lyckades man inte få dit någon ledningspuck.

Västervik fick sedan ett läge att återta sin ledning i spel fem mot fyra när Alex Hutchings utvisades men powerplayspelet blev resultatlöst. Västervik skulle också få en sista möjlighet med bara 2.45 kvar då det var dags för Alexander Wiklund att uppsöka utvisningsbåset. Björklöven lyckades reda ut boxplayspelet och David Lindquist fick den sista chansen under ordinarie matchtid men skottet utanför. Skotten i tredje perioden 7-4.

I förlängningen var det Björklöven för hela slanten och man fick också spela närmare 1.40 i fyra mot tre. Förlängningen dock mållös och matchen till straffar. William Eriksson räddade kvar Björklöven med ett mål efter att Lukas Wernblom satt sin straff bakom Cannata. Innan dessa hade lagen missat fyra straffar var. Ken Jäger kunde sedan med en elegant straff avgöra till Västerviks fördel. Skotten totalt 24-26.

Björklöven noterades för säsongens andra förlust ikväll men behåller sin serieledning i en haltande tabell. Härnäst väntar bortaturné med matcher mot Södertälje fredag och Almtuna söndag för Björklövens del.