Selin målskytt igen i ny segermatch
Publicerad: 2019-10-27
Björklöven besegrade Karlskrona inför nästan 4800 åskådare tidigare ikväll

Karlskrona fick en drömstart i kvällens match och satte ledningspucken redan efter 47 sekunder. Mikael Roslunds lösa skott hittade in bakom Joe Cannata via en Björklövenspelare i en tilltrasslad situation. Efter målet var det Björklöven för hela slanten. Man sköt 13 skott på Arvid Ljung utan att Karlskrona fick iväg något skott mot Cannata. Målen uteblev dock trots flera bra chanser.

Utdelningen kom retroaktivt i andra periodens inledning. Sebastian Selin slog in en retur redan 18 sekunder in i perioden. När Björklöven fick chansen att spela fem mot fyra kort därefter var det dags igen. Alex Hutchings målskytt.

Björklöven fortsatte att skapa chanser. William Eriksson prickade stolpen från nära håll. 7.13 in i perioden var dags för Alex Hutchings igen. Hutchings checkade till sig pucken och gjorde inget misstag i sitt öppna läge.

Knappt halvvägs in i perioden satte Alexander Wiklund 4-1. Målet i numerärt underläge! När Björklöven fick chansen att spela powerplay igen i slutet av perioden bjöd man på rejält hockeygodis. Pucken gick som på ett snöre med snabba direktpassningar och Alex Hutchings avslut fullbordade sånär ett riktigt vackert hockeymål. Skotten i mittenperioden 17-10.

Joe Cannata fick visa sina kvaliteter med en jätteräddning i tredje periodens inledning. Transatlantkedjan bjöd därefter på ett läckert anfall där Tyler Vesel satte upp Justin Crandall för direktskott mitt i slottet. 5-1 till hemmalaget inför en jublande storpublik.

Karlskrona fick in en reduceringspuck då Daniel Norbes skott från blålinjen letade sig in bakom en skymd Cannata i spel fem mot fyra. Björklöven hann med ytterligare ett par lägen, bland annat prickade Alexander Deilert ribban. Skotten i tredje perioden 11-8, totalt 41-19.

Serieledande Björklöven får nu matchledigt fram till fredag då ny hemmamatch väntar mot Västerås. Biljetter till fredagens match hittar du här.