Inför matchen mot Södertälje
Publicerad: 2020-02-28
Ikväll väntar ny hemmamatch i A3 Arena då Södertälje gästar

Trots att det blev förlust i tisdagens bortamatch mot Västervik säkrades seriesegern på onsdagen "i kavaj" då Modo förlorade mot Vita Hästen. Tolv poängs marginal ned till Modo och Timrå med bara tre matcher kvar innebär seger i HockeyAllsvenskan 19/20 och hemmaplansfördel i finalerna.

Kvällens motståndare Södertälje har gått starkt efter en svag inledning på säsongen men senast blev det förlust mot BIK Karlskoga. Södertälje kämpar för viktiga extrapoäng och en eventuell extra hemmamatch i Slutspelsserien. Man ligger sexa inför omgången med fyra poäng upp till femman Västerås och en poäng ner till sjuan Vita Hästen.

Björklöven har sexton raka hemmasegrar och totalt har det blivit 65 poäng på 24 hemmamatcher. Södertälje har 32 poäng på 24 bortamatcher. Björklöven och Södertälje har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Det första mötet slutade 1-6 i Scaniarinken efter fyra Björklövenmål i tredje perioden. Tyler Vesel med sitt första mål i gröngult. I det andra mötet i Södertälje lyckades Södertälje kvittera med bara åtta sekunder kvar. Pontus Andreasson avgjorde sedan i straffläggningen. I det första mötet i Umeå vände Björklöven 2-3 till 5-3 i sista perioden.

Alex Hutchings leder den interna poängligan i Björklöven på 45 poäng. Kedjekamraten Justin Crandall följer fyra poäng bakom. Alexander Wiklund är målbäst med 19 fullträffar, Hutchings följer målet bakom.

I Södertälje är det Ludwig Blomstrand som både är mål- och poängbäst. 28 mål och totalt 48 poäng har det blivit hittills.