Storseger i premiären

7 oktober 2018 21:49

Björklöven besegrade Luleå med 8-2 i dagens premiär i DamEttan


Trots en lång frånvarolista och ett Luleåmål i första perioden vann Björklöven en komfortabel seger när DamEttan Norra inleddes idag.

Det var Björklöven som tog kommandot i matchen och man styrde spelet med många avslut. Det som saknades var bara målen. Mitt i bortapressen stack Luleå upp och tog ledningen genom ett mål av Sandra Rannerud. Efter dryga sexton minuter kunde dock Björklöven, helt rättvist, kvittera genom ett mål av Victoria Olofsson. 1-1 stod sig perioden ut.

– Första perioden är ingen höjdarperiod från vår sida, ganska långsamt spel och för mycket pucktransport. Sen är vi heller inte riktigt heta runt mål när vi får lägena. Kanske lite premiärnerver, kommenterade tränare Peter Lundström första perioden.

I andra perioden släppte nerverna och målen trillade in. Det var bara sporadiskt som Luleå tilläts låna pucken. Lore Baudrit och Victoria Olofsson målskyttar två gånger vardera.

– Vi tar verkligen tag i taktpinnen i andra perioden och dominerar. Vi blir kanske lite högmodiga och för målsugna periodvis och tappar då grunderna i vårt spel men i och med vårt stora puckövertag upplever jag att Luleå inte orkar komma till anfall, analyserar Lundström vidare.

I den tredje perioden fortsatte Björklöven att dominera. Elin Benn och Clara Markeby satte varsitt mål innan Luleå fick göra ett tröstmål. Victoria Olofsson avslutade målkalaset med sitt fjärde mål för kvällen. Skotten totalt 25-55.

– Tredje perioden lämnade vi knappt anfallszonen och Luleå fick bara slå ifrån sig varpå vi vände in i deras zon igen. Vi hade ett bra passningsspel och kombinerade oss fram till många fina målchanser med bra platsbyten och passningar, avslutar en nöjd Lundström.

Björklöven möter Modo på bortais på onsdag i andra omgången av DamEttan.