Inför hemmapremiären mot Luleå
Publicerad: 2019-10-19
I helgen väntar dubbelmöte mot Luleå

Det blev en tung säsongsinledning när Björklövens damlag inledde seriespelet mot Modo för en dryg vecka sedan. Matchen stod länge och vägde men Modo kunna rinna ifrån under matchens andra halva och ta en bekväm seger med 8-1. Björklövens enda målskytt Victoria Olofsson.

I helgen spelar man dubbla hemmamatcher mot Luleå i A3 Arena. Helgens motståndare Luleå inledde seriespelet med match mot Skellefteå. Mötet slutade med en knapp förlust för Luleå 1-2 efter mål av Wilma Sjölund.

Björklövens tränare Tommy Henriksson ser positivt på helgens match och på att truppen växer:

-Vi har en lite större trupp i helgen med tre kedjor. De slovakiska spelarna är inspelade nu också och det känns som vi har ett slagkraftig lag. Det ska blev väldigt kul med hemmapremiär! Förra helgen föll vi på att vi inte orkade men nu ska vi kunna trumma på när vi är mer folk.

På frågan kring hur laget vill spela och hur man ligger till rent träningsmässigt svarar Henriksson:

-Vi har samma spelidé genom hela föreningen. Vi har inte fått så många träningar eller träningsmatcher för den delen, där vi kunnat jobba på det här tidigare under säsongen. Nu på slutet har vi ändå haft fler bra pass och hunnit jobba en del med grunderna och spelsystemet. Spelarna känner sig tryggare i sina roller och vet hur jag vill att de ska agera ute på isen. Vi är inte där än men vi är betydligt närmare nu.

Laget i hemmapremiären:

Andrea Lettrichova (Gisela Westman)

Ronja Ericsson - Stina Johansson

Alma Vinnervik-Emma Högström

Lina Hedlund-Victoria Olofsson- Ingrid Levin

Elin Nilsson-Radka Trebulova-Elin Öhrner

Ksenia Franz-Maja Granberg-Sofia Hörnqvist

Nedsläpp i A3 Arena klockan 16.00. Biljetter köper du direkt i entrén.

Henrik Lundh