Seger med 6-1 i genrepet
Publicerad: 2018-09-13

Björklöven besegrade Vännäs på bortais i kvällens träningsmatch

Kvällens hemmalag Vännäs kunde ta ledningen redan i andra minuten av den första perioden. Edwin Enstrand satte pucken i nät bakom Björklövens målvakt Mattias Pettersson. Under en trög dryg första halva av perioden för Björklövens del fick man även reda ut två numerära underlägen. Under det andra fyra mot fem spelet stack Emil Lundberg upp i en kontring som slutade med en hakning och straff för Björklöven. Straffen förvaltades i mål av just Emil Lundberg.

Björklöven hade lite mer av spelet under andra halvan av perioden men David Lindgren i Vännäsburen behövde ändå inte jobba särskilt hårt för att hålla ställningen vid 1-1. Alexander Wiklund och hemmalagets Kevin Loppatto visade prov på känslor när man gruffade lite och fick varsin tvåminutare i båset. Skotten i första perioden 8-13.

Björklöven kom ut i den andra perioden med betydligt bättre fart och energi. När man fick sitt första numerära överläge stänkte August Tornberg in 2-1 i fritt läge framför Lindgren i hemmamålet. Björklöven tryckte på för ytterligare mål och Sebastian Selin rakade in en retur efter skott från Alexander Hellström. 4-1 kom dryga minuten senare då Oskar Stål-Lyrenäs gjorde sitt fjärde mål på två matcher efter ett vasst handledsskott. Skotten i en andraperiod som gick klart i Björklövens favör 7-19.

Tempot gick ned något i den tredje perioden som blev lite smågrinig med smågruff här och där. Björklöven utökade till 5-1 då Hardy Häman-Aktell spelade fram Alexander Wiklund. Med dryga tre minuter kvar av tredje perioden och matchen fick Häman-Aktell också göra mål då han i spel fyra mot tre, efter framspelning från Sebastian Selin, hittade nätet bakom David Lindgren. Skotten i den tredje perioden 8-11, totalt 23-43.

För Björklöven väntar nu träning i en vecka innan seriepremiären i HockeyAllsvenskan i A3 Arena nästa fredag.