Granlund ende målskytt i förlustmatch

20 februari 2019 21:30

Björklöven föll med 4-1 mot BIK Karlskoga


Björklöven skapade omgående en jättechans i kvällens möte med BIK Karlskoga. Jacob Peterson närmast att peta in pucken i en matchinledning där Björklöven inledde bäst. Efter att Björklöven rett ut en utvisning kunde hemmalaget ändå ta ledningen. Fredrik Forsberg fick öppet mål efter att ett löst skott via ett ben studsat ut mitt framför Pettersson i Björklövenmålet.

När Björklöven drabbade av sin andra utvisning för matchen kom också 2-0 Juliuz Persson lämnades helt fri framför Pettersson och gjorde inget misstag. Björklöven fick med sig ett powerplay i slutet av perioden men utan att få dig någon kvittering. August Tornberg avslutade perioden med en läcker uppåkning och framspelning till Oskar Stål-Lyrenäs men Henrik Lundberg bjöd på en jätteräddning. Skotten i perioden 7-8.

Den andra perioden bjöd på mängder av chanser åt båda håll. Tor Immo inledde chanskavalkaden men utan att få hål på Mattias Pettersson. Björklöven hade två bra lägen där Jacob Stenqvist och Alexander Wiklund var nära en reducering. Sebastian Selin fick med sig en utvisning efter en bra uppåkning men inte heller där fick Björklöven hål på Henrik Lundberg. Fredric Andersson närmast med ett skott från slottet.

Fredrik Forsberg var nära att göra sitt andra mål för kvällen då han vid ett par tillfällen testade Mattias Pettersson. I en omställning kom Jacob Stenqvist helt fri men utan att göra mål. I anfallet efter kontrade BIK och Fredrik Höggren åkte sig till ett friläge men perioden fortsatt mållös. Tor Immo avslutade perioden med en soloraid men 2-0 stod sig perioden ut. Skotten i perioden 10-6.

Björklöven kom ut starkt i den tredje perioden och Oskar Stål-Lyrenäs bjöd på eleganta dragningar men avslutet räddades av en storspelande Henrik Lundberg. Björklöven bjöd därefter Fredrik Forsberg på ett läge men Forsberg kunde inte utnyttja bjudningen. 8.29 in i perioden fick så Henrik Lundberg kapitulera. August Tornbergs skott styrdes till Mattias Granlund som med ett direktskott från liten vinkel kunde sätta 2-1. Björklöven var också nära 2-2 i ett långt anfall efter målet men istället för 2-2 kom 3-1. Oliver Eklind fick flera chanser på en retur och till slut fick han pucken över mållinjen.

Björklöven fortsatte att trycka på och Alexander Wiklund var nära en ny reducering efter fint spel. Björklöven skapade också ett långt anfall med flera chanser där BIK Karlskoga till slut drabbades av en utvisning. När Björklöven inte lyckades utnyttja sitt powerplay kunde istället BIK sätta 4-1 i tom bur med bara sekunder kvar av tredje perioden. Skotten i tredje perioden 8-16, totalt 25-30.

För Björklövens del väntar ny bortamatch på fredag då i Malmö mot IK Pantern.