Hemmaförlust
Publicerad: 2022-04-27
Det blev förlust i kvällens hemmamatch mot HV71

HV71 skapade matchens första målchans då Jesper Kokkonen kom fri men Kokkonen fick se sitt avslut träffa stolpen. Björklöven hade också en ramträff kort därefter då Axel Ottosson prickade stolpen i spel fem mot fyra. Björklöven fortsatte att skapa chanser och bland annat styrde Alex Hutchings ett skott från Fredric Andersson i ribban. Det var Björklöven som var närmast en ledningspuck men Fredrik Forsberg visade prov på sitt fina skott då han bröt in från vänsterkanten och gav bortaleget ledningen genom att sätta pucken i Voutilainens vänstra kryss. Skotten i första perioden 9-13.

Det byttes målchanser i andra periodens inledning och Joona Voutilainen fick bland annat rädda ett två mot noll läge. Björklöven var inte ofarligt och skapade också kvitteringschanser. Jesper Kokkonen kunde sedan sätta 2-0 efter en soluppåkning som avlutades med ett skott mellan benen på Voutilainen. HV71 utökade till 3-0 i spel fem mot fyra via ett hårt skott från Fredrik Forsberg. Skotten 5-16.

Björklöven hade svårt att skapa de riktigt klara målchanserna i tredje perioden men till slut kom något slumpartat 3-1 då Jacob Olofsson kastade in en puck framför mål. Björklöven fick också chansen att spela fem mot fyra kort därefter men utan att få dit någon ytterligare reducering. Istället kunde HV71 punktera matchen och fastställa slutresultatet till 1-5 via två mål i tom bur. Skotten i tredje perioden 8-8, totalt 22-37.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Match fyra i finalserien spelas på fredag i Winpos Arena.