J20: Björklöven vinnare i målrik match
Publicerad: 2018-11-11

Björklöven vann lördagens match i J20 Elit Norra mot Piteå med 6-4

Björklövens tionde match för säsongen spelades hemma i A3 Arena mot fjärdeplacerade Piteå.

Första perioden skulle visa sig bli riktigt målrik och framförallt till den 12:e matchminuten. Redan efter 41 sekunder kunde Albin Holmgren ge Björklöven ledningen men Piteå replikerade redan minuten senare. De tog dessutom ledningen efter 4.58. Axel Lundgren såg till att Björklöven kunde kvittera men Piteå återtog ledningen några minuter senare. 2-3 var resultatet efter första perioden. Skotten slutade 15-10.

I den andra perioden föll två mål. Först kunde Linus Nilsson kvittera till 3-3 och när sedan Björklöven spelade 5 mot 3, såg Ludvig Forsmark till att Björklöven kunde återta ledningen. Skotten i perioden 12-11.

I den tredje perioden kunde Piteå kvittera till 4-4 efter efte knappt halva perioden. Björklöven fann sig dock snabbt och 22 sekunder senare återtog man ledningen. Hampus Asplund var målskytten. Ett par minuter senare gjorde Alexander Valjemot 6-4 och det skulle bli slutresultatet. Skotten i perioden 11-10 och sammanlagt 38-31.

Ny match väntar i eftermiddag då Björklöven möter SK Lejon i A3 Arena. Matchstart 15.30.

Även Björklövens J18-lag har hemmamatch idag. Kramfors-Alliansen står för motståndet och 17.15 är det matchstart i A3 Arenas B-hall.