Utvisningarna avgörande igen
Publicerad: 2019-03-22
Björklöven J20 föll med 4-1 i kvällens match mot BIK Karlskoga

Björklöven fick en smakstart i kvällens ”måstematch” mot BIK Karlskoga. Redan efter 1.42 gjorde Anton Fält 1-0 via ett backskott som slank in bakom Albin Andersson. Karlskoga fick direkt efter målet ett powerplay och Dennis Westergård tvingades till flera jätteräddningar för att hålla sin nolla intakt.

När hemmalaget fick en ny chans att spela fem mot fyra utnyttjade man sitt övertag och gjorde 1-1. Fredrik Thörner satte pucken i nät 14.08 in i första perioden. Skotten i första perioden 12-10.

Det blev också i den andra perioden utvisningar i fokus. Björklöven drabbades av ett matchstraff i inledningen av perioden och Karlskoga kunde under fem minuters spel i fem mot fyra göra både 2-1 och 3-1 mot ett tappert kämpande Björklöven. Björklöven hade efter utvisningen svårt att skapa några riktigt klara reduceringslägen. Skotten i andra perioden 16-7.

Björklöven fick med sig ett tidigt powerplay i tredje perioden men lyckades inte krypa närmare i målprotokollet. Man klarade av ett numerärt underläge därefter men jakten på mål framåt gick trögt. Med 3.07 kvar av tredje perioden lämnade duktige Dennis Westergård plats för en sjätte utespelare i ett sista försök att nå ikapp Karlskogas tvåmålsledning. Med dryga minuten kvar satt spiken i kistan då Oscar Haglund skickade in 4-1 i tom bur. Skotten i tredje perioden 13-16, totalt 41-33.

I och med förlusten är säsongen över för Björklöven J2o. Trots serieseger och seger i slutspelserien når man inte det sista kvalsteget mot SuperElit.