Roope Talaja klar för Björklöven

22 oktober 2017 14:00

29-årige finländaren Roope Talaja närmast från KHL-laget Jokerit är klar för Björklöven som Supporterspelaren 2017/18.


Roope Talaja är en vänsterfattad powerforward som den senaste säsongen spelade för finska Jokerit i KHL. Talaja avslutade även säsongen 15/16 i Jokerit då han lämnade Blues i finska högstaligan under säsongen. Det blev totalt 10 poäng på 56 grundseriematcher i KHL.

– Det är den här spelartypen som jag har sökt och det är en forward som våra supportrar kommer att älska. Det är en supporterspelare i allra högsta grad som kommer tillföra energi, målskytte, tacklingar och ett lagspel. Jag vill tacka våra fantastiska supportrar och företag för den här insamlingen, utan dem hade den här värvningen inte blivit av, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Talaja har KaiPa som moderklubb. Seniorkarriären inleddes i Kiekko-Vantaa i Mestis i innan han säsongen 09/10 fick chansen i HIFK i Liiga. Det blev två säsonger i Blues därefter. Den ena av dessa säsonger spelade Talaja med Björklövens förre lagkapten Stefan Öhman. Det blev ytterligare fyra säsonger i Liiga (HIFK och Blues) innan steget togs till KHL 15/16. Totalt har Talaja gjort knappt 300 matcher i Liiga och drygt 100 poäng.

– Jag vill verkligen uttrycka min tacksamhet till dom drygt 800 supportrar som bidragit till insamlingen och till dom företag som gick med i slutspurten och gjorde den här värvningen möjlig, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson.

Kontraktet löper över säsongen 17/18.