Inför matchen mot AIK
Publicerad: 2018-03-18

I eftermiddag väntar avslutningen i slutspelsserien då AIK gästar A3 Arena

Efter den knappa förlusten senast mot Södertälje så minskade chanserna till seger i slutspelsserien och därmed fortsatt spel i kvalet till SHL drastiskt. Det krävs seger mot AIK samt att Oskarshamn och Södertälje tappar poäng i sina respektive matcher mot avsågade Almtuna och Pantern. Trots att chanserna är små finns de ändå där.

För dagens motståndare AIK blev det också tvära kast då man med bara 2.30 kvar av mötet med Oskarshamn fick se sin ledning kvitteras. I straffläggningen tog Oskarshamn också extrapoängen vilket innebär att AIK sannolikt behöver ta fler poäng än Oskarshamn och Södertälje, som båda har samma poäng men bättre målskillnad, i sista omgången för att vinna slutspelsserien.

I Björklöven är det fyra spelare som gjort tre poäng så här långt. Cody Murphy, Fredric Andersson, Alex Hutchings och Jakob Stenqvist.

I AIK är det Mathias From som gjort flest poäng i slutspelsserien med fyra stycken (2+2) Bakom hittar vi pålitliga poängplockare i Eric Castonguay och Christian Sandberg. I grundserien var det just Castonguay som var poängbäst med 44 poäng på 52 matcher. Poängen bakom återfanns Björklövens poängbäste Axel Ottosson.

Lagen möttes fyra gånger i grundserien. Det senaste mötet var så sent som i omgång 50 i Umeå och där avgick Björklöven med segern med 4-2 bland annat efter två snabba mål i inledningen av tredje perioden. AIK vann det senaste mötet på Johanneshov efter en sen kvittering och sedan ett mål i förlängningen. Höstmötet i Stockholm vann AIK klart och mötet i november i Umeå, som inleddes med ett målfyrverkeri från Björklöven med 4-0 på dryga tio minuter i första perioden, slutade med Björklövenseger.

Björklövens tränare Joakim Fagervall var givetvis mycket besviken efter fredagens knappa förlust men han konstaterade också att summeringen görs efter fem matcher.

-  Det blev en förlust ikväll men nu laddar vi om och det är på söndag som den viktigaste matchen spelas. Vi får en chans till att vinna en hockeymatch och det är på söndag. De andra ska slå in sina bollar också och det är inte alltid lätt och summeringen är efter fem matcher i den här serien, precis som det var efter 52 omgångar av grundserien. Det går inte summera serien för de lag som fortfarande har chansen förrän efter söndagens match, sa Fagervall efter Södertäljematchen..