Inför matchen mot Skellefteå
Publicerad: 2019-10-27
Första derbyt i DamEttan väntar i A3 Arena idag

Idag möter Björklöven Skellefteå för första gången för säsongen i DamEttan Norra. Björklöven har inlett serien med två segrar mot Luleå och en förlust mot Modo. Skellefteå har tre raka uddamålssegrar; två mot Modo och en mot Luleå.

I Björklöven är det Victoria Olofsson som är poängbäst med fyra poäng (3+1). I Skellefteå är det Björklövenfostrade Selina Aho och Janka Hlinkova som gjort flest poäng med tre (2+1).

Björklövens siffror i special teams visar ett gjort mål i powerplay (11,11 % utvisningar har resulterat i mål) och ett insläppt mål i boxplay (88,89 % uppklarade utvisningar). Skellefteås siffror är två gjorda (14,29 %) och ett insläppt (93,33 % uppklarade utvisningar).

-Vi är riktigt sugna på match och vet att det kommer bli en tuff uppgift. Vi har nästan hela truppen tillgänglig och vi har två lån som stärker upp på backsidan. Vi kommer nog att ställa upp med ungefär samma kedjor som senast då jag inte ser någon anledning till att ändra om alltför mycket, säger lagets tränare Tommy Henriksson inför matchen.

Nedsläpp i A3 Arena klockan 13.30.

Henrik Lundh